Tričko nejen pod stromeček: Nadotek lidiček s nemocí motýlích křídel

Tričko nejen pod stromeček: Nadotek lidiček s nemocí motýlích křídel

2. prosince 2019, tričko, Nadotek, Liběna Rochová, Lukáš Musil.

Sponzorované odkazy

Značka NADOTEK je společným projektem oděvní designérky Liběny Rochové a výtvarníka Lukáše Musila. Jejím posláním je nejen plodná kreativní spolupráce, jejíž výsledky jsme mohli vidět třeba na letošním Designbloku, ale především podpora organizace DEBRA ČR, která v Česku pomáhá lidem s nemocí motýlích křídel.

Nyní se do pomoci můžete aktivně zapojit i VY – koupí TRIČKA NADOTEK, do jehož tvorby se zapojili i samotní pacienti. Třeba jej pořiďte jako dárek pod stromeček svým blízkým.

Koupě s přidanou hodnotou

Společná tvorba, dovádění, tančení a malování byly začátkem cesty, která obrátila pozornost k pacientům, seznamuje s jejich osudem a dovede lidi až do cíle – k pomoci…ta spočívá v zakoupení trička NADOTEK.

Trička jsou opravdu unikátní, zdobí je totiž motiv z látky, na jejímž designu se podíleli pacienty s nemocí motýlích křídel. A to velmi aktivně, zdobili jí vlastníma rukama i nohama a design obohatili i svými emocemi. Koupí tohoto trička tak pocítíte hluboké propojení s nimi, jejich dotek, osobní zapojení, zaujetí i radost, kterou přinesl samotný kreativní proces.

Pomoc lidem s nemocí motýlích křídel

Radost přinesou i vám, a navíc jejich koupí pomůžete tam, kde je to třeba. Výtěžek z prodeje je určen k financování projektů, jimiž DEBRA ČR usnadňuje život lidem s nemocí motýlích křídel. Patří mezi ně odborné sociální a psychologické poradenství, ozdravné pobyty, konference pro pečovatele pacientů a další.

Trička, která pomáhají, můžete zakoupit přímo na webových stránkách organizace DEBRA ČR. V nabídce jsou trička dámská i pánská v celkovém počtu 1000 kusů. Cena jednoho trička je 700 Kč. Pro představu tato částka odpovídá například 1 litru dezinfekčního roztoku, který vystačí pouze na týdenní ošetření pacienta s touto nemocí. Přidejte svou kapku do moře a zkuste tak vytvořit oceán pomoci.

Team projektu Nadotek

prof. Liběna Rochová

Oděvní designérka. Držitelka ocenění Grand designér a oděvní designér 2015 za kolekci “Oděvní partitury”. Cena za Vynikající design a nominací do Síně slávy Czech Grand Design 07 za unikátní tvorbu a podporu mladých a Czech Grand Design 08 za kolekci „Homage To Glass“. Od r. 2008 vede Ateliér designu oděvu a obuvi na UMPRUM, kde v roce 2012 získala docenturu a v roce 2017 profesuru. 2× do roka představuje limitované sezonní kolekce, 1× ročně inspirativní přehlídky. Svou tvorbu prezentuje autorskými přehlídkami a inspirativními kolekcemi u nás i ve světě…. (New York, Paříž, Los Angeles, Lyon, Bombay atd.

Lukáš Musil

Lukáš Musil si vytvořil světové renomé na poli tatérské tvorby, od níž nicméně v posledních letech postupně odstupuje, aby se mohl věnovat velkoformátové malbě, která se v jeho podání stává mnohovrstevnatým komentářem k nadčasovým tématům i současným společenským problémům.

DEBRA ČR

Charitativní organizace DEBRA ČR funguje 15 let a za tuto krátkou dobu provedla v Česku doslova revoluci v péči o pacienty s nemocí motýlích křídel. Dnes je díky ní a specializovanému lékařskému centru v Brně Česká republika na světové špičce v léčbě tohoto velmi bolestivého vrozeného onemocnění.

Nemoc motýlích křídel

Tímto pojmem je označováno velmi bolestivé vrozené puchýřnaté onemocnění kůže Epidermolysis bullosa congenita (zkráceně EB). Projevuje se tvorbou puchýřů a otevřených ran na kůži i sliznicích i po sebemenším inzultu. EB postihuje i pohybový aparát, srůstají prsty, zkracují se šlachy. Sekundárně postihuje onemocnění celý organizmus.

Tato dědičná choroba patří mezi tzv. vzácná onemocnění. Nemoc je geneticky podmíněná a v současnosti ji nelze zcela vyléčit. Díky vysoce specializované lékařské péči se však daří život nemocných s EB, jejichž kůže je bolestivě zranitelná i jemným dotekem, výrazně zlepšovat.

Zdroj foto: Nadotek

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, módní značky a návrháři, pánské oblečení a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu