Bvlgari: boj proti koronaviru

Bvlgari: boj proti koronaviru

14. února 2020, koronavirus, Bvlgari

Sponzorované odkazy

Značka Bvlgari podpořila vědce v boji proti koronaviru velkým darem výzkumnému oddělení nemocnice Lazzaro Spallanzani v Římě. Právě zde se prvním lékařským týmům podařilo izolovat virus za méně než 48 hodin, což je klíčový úspěch, který umožní rychlejší diagnostiku, léčbu i vývoj vakcíny.

Římská šperkařská značka, která má dlouhou a rozsáhlou tradici společenské odpovědnosti a humanitární pomoci, se rozhodla pomoci vizionářským mozkům italského centra excelence ve výzkumu a medicíně.

Tři ženy v popředí

Maria Rosaria Capobianchi, Francesca Colavita a Concetta Castilletti jsou tři mimořádné ženy, jimž se mezi prvními v Evropě podařilo izolovat strukturu koronaviru. Finanční dar od Bvlgari umožní nákup nejmodernějšího mikroskopického zobrazovacího systému – základního technického vybavení na podporu tohoto náročného výzkumu, který povede k prevenci a léčbě koronaviru.

Výzkum pro svět

Z výzkumu bude mít prospěch celé lidstvo počínaje Čínou, která je nejvíce postiženou zemí tímto novým ničivým virem.

„Tým vědců nyní může díky našemu přispění pracovat s technologicky nejvyspělejšími přístroji, což otevírá cestu k rychlejšímu dosažení výsledku. Z této práce budou mít prospěch všichni lidé na světě, kteří jsou potenciálně koronavirem ohroženi, počínaje Čínou, kde epidemie původně vypukla," komentuje Jean-Christophe Babin, generální ředitel společnosti Bvlgari.

„Doufáme, že náš příspěvek pomůže urychlit léčbu tohoto onemocnění, a jsme hrdí, že jej můžeme poskytnout vědeckému týmu Lazzaro Spallanzani v naší domovské zemi; týmu, jemuž se povedl tento mimořádný a průlomový objev." dodává k tomu.

Zdroj foto: Bvlgari

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii ostatní.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu