Česká značka ODIVI: casual, oversized i upcyklovaná

Česká značka ODIVI: casual, oversized i upcyklovaná

28. února 2020, ODIVI, Queens, Iva Burketová, návrhářka, designérka, dámské oblečení

Sponzorované odkazy

ODIVI je dámská módní značka z Prahy, za kterou stojí mladá návrhářka Iva Burkertová. Její oblečení kombinuje v cool stylu unikátní design, prima materiály a pohodlné střihy.

Její ODIVI kousky jsou originální, a tak trochu jedinečné, přičemž je lze nosit v téměř každém prostředí i situaci. Značka nabídne nějaký ten kousek každému, kdo vyznává originalitu střihnutou s pohodlím a někdy i oversized stylem.

sukně Dream Stripe Skirtsukně Dream Stripe Skirt Černá dámská elegantní sukně od značky ODIVI Dream Stripe Skirt za 1 920 Kč.

Nepřímá cesta

Iva Burketová milovala módu od malička. Přesto šla raději na gympl než oděvní průmyslovku. Tam narazila na profesorku, která tak nějak odhalila její potenciál a talent. Pomohla jí s prvními krůčky vlastních přehlídek již na střední škole a tím dala Ivě impuls pokračovat ve vzdělávání na Vyšší odborné škole oděvního návrhářství.

sukně ODIVI Dream Skirtsukně ODIVI Dream Skirt Černá stylová dámská dlouhá sukně od značky ODIVI Dream Skirt za 1 590 Kč.

Iva Burketová i ale nedokončila, nějak cítila že ji tato cesta nenaplňuje a s kamarádkou Kristýnou v roce 2007 začaly pracovat samy pro sebe a založily značku ODIVI (Od Ivy).

mikina ODIVI Explorer Hoodiemikina ODIVI Explorer Hoodie Dámská mikina s kapucí od značky ODIVI Explorer Hoodie za 1 920 Kč.

Streetwear byl první

Iva ráda sportovala, tudíž jaksi přirozeně navrhovala streetwear oblečení pro ženy u nás v době, kdy to zde nikdo další nedělal. Málodko to v té době chápal, ale v současnosti je streetwear velmi trendy.

tričko ODIVI Wild Tee v bílém provedenítričko ODIVI Wild Tee v bílém provedení Bílé dámské tričko s krátkými rukávy od značky ODIVI Wild Tee za 1 590 Kč.

Již dvanáctý rok

Značka působí oděvní a módní scéně dvanáctým rokem a stále expanduje. Zaměřuje se na pohodlnou a příjemnou módu, kterou si lze v některých případech dle jejich návodu doma i vyrobit ze starých kousků. Tím pádem směřuje značka ODIVI i k upcyklaci s mottem „že je na světě dost věcí a není potřeba je znovu vyrábět.“

ODIVI Intense Drape DressODIVI Intense Drape Dress Černé dlouhé dámské elegantní šaty od značky ODIVI Intense Drape Dress za 2 390 Kč.

ODIVI a SOBJE

Mimo ODIVI založila Iva ještě značku SOBJE – opět s kamarádkou, tentokrát Terezou. Tato značka se zaměřuje na společenské a svatební šaty. Iva je tedy typ, který je puzen neustále něco nového vymýšlet. Realizovala pop upy v Chicagu a Singapuru, vymyslela oblečení na jógu, reprezentovala Českou republiku v Římě jako designérka se svými kousky značky ODIVI.

tričko ODIVI Wild Tee v černém provedenítričko ODIVI Wild Tee v černém provedení Černé dámské tričko s krátkými rukávy od značky ODIVI Wild Tee za 1 590 Kč.

Všude sebou

Kamkoli Iva jede, všude sebou má nějaký ten (málokdy jen jeden) kousek své značky a s nimi v místě fotí. V ateliéru Odivi ve SmetanaQ na Smetanově nábřeží můžete některé kousky zakoupit, anebo ODIVI nabízí online shop Queens.cz a vybrat si zde můžete něco, co vás osloví.

Zdroj foto: Queens.cz

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení a módní značky a návrháři.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu