Bvlgari Cities Special Edition 2020: sporty hodinky inspirované devíti městy

Bvlgari Cities Special Edition 2020: sporty hodinky inspirované devíti městy

4. července 2020, Bvlgari Cities Special Edition 2020, sportovní hodinky, inspirované devíti městy

Sponzorované odkazy

Bvlgari Cities Special Edition 2020 představuje nejnovější interpretaci charakteristického stylu Bvlgari. Městské, sportovní elegantní hodinky navazují na tradici provokace, díky níž je originální model paragonem ultra luxusních hodinek již více než 40 let.

Hodinky z této nové kolekci jsou inspirovány vždy jedním z devíti měst – Řím, Tokio, Dubaj, Paříž, Londýn, Ibiza, Milán, Mexico City a New York. Jsou to zároveň oblíbená města Bvlgari, která patří mezi oblíbené destinace moderních městských dobrodruhů.

Hodinky a grafické listy

A aby bylo spojení s daným městem hlubší, každé hodinky City Edition doprovází sada dvanácti originálních grafických listů od jednoho z devíti mladých talentovaných umělců, kteří byli vyzváni, aby se podělili o svou vlastní vizi těchto měst a jejich vztahu k Bvlgari.

Cities Special Edition 2020

Nové hodinky, navržené pro moderní městský životní styl, mají ocelové pouzdro o průměru 41 mm s povrchovou úpravou DLC (Diamond Like Carbon) v černé barvě. Název města, který je inspirací pro konkrétní model City Edition, je gravírován na lunetě, společně s nápisem BVLGARI.

Hodinky jsou vybaveny mechanickým automatickým strojkem BVL 191 a jsou dodávány se dvěma řemínky, které lze vyměňovat: jeden hnědý kožený a jeden černý gumový řemínek. Díky své všestrannosti se hodinky hodí na všední den i víkend.

Města & jejich umělci

Devět umělců přijalo „kosmopolitní výzvu" Bvlgari a vytvořilo portfolio dvanácti ilustrací pro každé hodinky nové edice. Dvanáct – jako je indexů na číselníku. Volba padla na ilustrace, která mají oproti fotografiím sílu abstrakce a schopnost předat pocit intimity a úplnou svobodu v čase a prostoru.

  • Řím – město, v němž bije srdce Bvlgari, vždy byl studnicí inspirace pro styl této značky. Výtvarnice Iris Hatzfeld chtěla zachytit jeho slávu, kinematografickou krásu, vykreslit paletu barev a textur svojí svěží tužkokresbou.
  • Dubaj – high-tech utopie a hlavní město avantgardního stylu citlivě reflektujícího tradici, je symbolem neomezenosti lidské představivosti. K vykreslení města použil umělec Vincent Longhi grafickou techniku, která připomíná moderní impresionismus.
  • Tokio – Bvlgari vždy přitahovaly poklady Tokia. Aby zachytil high-tech fasádu města, používá digitální umělec Faunesque nejmodernější techniku, díky níž tradiční prvky vypadají svěží a s nádechem futurismu. Tokio má unikátní kouzlo, je jako magnet pro moderní městské dobrodruhy.
  • Paříž – která je domovem svého vlastního výrazného životního stylu, je protipólem italského designu a kultury. Aby toto spojení znovu vytvořil, používá umělec Jean Aubertin analogii Paříže jako dvojčete Říma, kterou vykresluje jemným akvarelem.
  • Londýn – vydejte se na příležitostnou procházku ulicemi Londýna s Clémence Trossevin. Dvanáct akvarelů jako tichý anglický příběh vykreslený v zelených barvách. Trossevin pátrala po stopách sdílené vášně Bvlgari a Británie pro zahrady a Indii.
  • Ibiza – stalo se základním kamenem středomořského luxusu, sluncem zalitý klenot uprostřed šumícího moře. Středomořská duše, hluboce zakořeněná v tisícileté kultuře, svítí také na Bvlgari. Umělec Manon Molesti na svých kresbách vyvolává tyrkysovou vodu a elektrický noční život ostrova.
  • Milán – hlavní město italského designu a inovací. Mladý architekt Vincent Macquart vykreslil jedinečnou městskou krajinu plnou architektury, barev a tvarů. Kombinuje nízké a vysoké, modernitu a tradici, velké a malé a předkládá nám městskou utopii v měřítku vysoké kreativity, která je pro Milán typická.
  • Mexico City – je jako vzpoura jásavých barev, díky čemuž přirozeně doplňuje trvalou lásku, kterou Bvlgari chová k výrazným barvám. Výtvarnice Aline Zalko používá odvážné linie k zachycení dynamického života mexického hlavního města.
  • New York – coby hlavní město popartové scény je New York duchovním domovem avantgardně popové roviny Bvlgari. Móda se potkává s filmem ve velkoměstském panoramatu Velkého jablka. Aby výtvarnice Natacha Paschal zachytila tento elektrický náboj města, inspirovala se módními časopisy a své vlastní představy zhmotnila hrubými tahy štětce.

Technická specifikace Citise Special Ediotion 2020

  • Kalibr: Mechanický strojek s automatickým nátahem kalibr BVL 191, hodiny, minuty, vteřiny. Rezerva chodu 42 hodin
  • Pouzdro: Ocelové pouzdro o průměru 41 mm s povrchovou úpravou Diamond Like Carbon (DLC) a průhledným zadním dílem. Luneta s gravírovaným názvem města. Korunka z 18karátového růžového zlata
  • Číselník: Černý lakovaný číselník s jemným zrnem a zlatými indexy. Datumovka na pozici 3. hodiny
  • Řemínky: Hnědý kožený řemínek z teletiny s trnovou sponou

Zdroj foto: Bvlgari

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii šperky a hodinky a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu