Proč jsou ceny luxusních značkových hodinek tak vysoké?

Proč jsou ceny luxusních značkových hodinek tak vysoké?

26. května 2020,

Luxusní hodinky zdaleka nejsou jen zařízení, které ukazuje čas. Fungují rovněž, a často mnohem více, jako módní doplněk, vyjádření osobního vkusu a společenského postavení. Jaké hodinky na svém zápěstí nosíte, o vás mnoho vypovídá. Pokud se bavíme o opravdu luxusních hodinkách, připravte se na to, že si musíte připlatit. Proč jsou vlastně luxusní hodinky tak drahé, a za co tedy platíte?

Nejprve si ujasněme, co vlastně pojmem luxusní myslíme. Luxusní hodinky nestojí ani pár stovek a ani pár tisíc. Naopak se pohybují v desetitisícových až stotisícových částkách. Pro každého znamená luxus něco jiného. Typ vašich hodinek by měl odpovídat vašemu společenskému postavení a také vašim příjmům. Pokud se rozhodnete vydat do světa značek, jako Franck Muller, Corum či Chopard, podívejme se, co za těmi velkými penězi stojí.

Dámy si potrpí na prestižní značky.Dámy si potrpí na prestižní značky.

Neoddiskutovatelná kvalita

Titan, bílé či růžové zlato a jiné drahé kovy, z nichž se pánské i dámské hodinky vyrábí, jednoduše nestojí pár stovek. Také řemínek z pravé kůže se může pěkně prodražit. A chcete-li, aby krycí sklíčko nebylo po pár měsících poškrábané, budete si muset připlatit. Hodinky totiž stále patří k těm výrobkům, které se vyrábějí proto, aby vydržely. Na rozdíl od velké části dnešní moderní spotřební elektroniky.

Spolehlivost

Že by se zničehonic zastavily nebo začaly opožďovat, se vám u kvalitních hodinek, jejichž původem je například Švýcarsko, jen tak nestane. S pravidelnou údržbou vydrží luxusní hodinky i několik generací, můžete je tak klidně odkázat svým dětem.

Pokud po hodinkách chcete i něco jiného, než aby pouze ukazovaly čas, není to, zvlášť u těch mechanických, technologicky snadné. Proto funkce jako barometr, výškoměr, ukazatel měsíčních fází či voděodolnost spousta levných hodinek nemá. Nebo je nemá v takové kvalitě, aby vydržely funkční po dlouhá desetiletí.

Kvalitní pánské doplňky jsou pro muže velmi důležitým doplňkem.Kvalitní pánské doplňky jsou pro muže velmi důležitým doplňkem.

Vyjádření vkusu a osobnosti

I kdybychom ale sečetli náklady na výrobu hodinek z kvalitního materiálu a se spoustou funkcí, na stotisícové částky bychom se nedostali. Hodinky jsou ale i jakýmsi ukazatelem společenské prestiže. S drahými hodinkami ukážete, že tomuto řemeslu rozumíte. Pro laika jde možná o přehlédnutelné rozdíly, ale pánské hodinky značek Longines či Tag Heuer jsou puncem luxusu a elegance.

Tradice značky

Velké množství hodinek má podobné vlastnosti a provedení, přesto se však jejich ceny výrazně liší. Při nákupu hodinek platíte i za tradici, důvěryhodnost a dlouhé roky zkušeností dané značky.

Autorem článku je Redakce. Článek najdete v kategorii doplňky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu