Jak na svatbu? Neformálně stylově

Jak na svatbu? Neformálně stylově

28. června 2020, svatba, svatební outfit, svatební host, slavnostní oblečení

Sponzorované odkazy

Období svateb je tu, a pokud i vás přišla budoucí nevěsta s ženichem pozvat na svůj velký den, možná už nějakou dobu přemítáte, jaký outfit zvolit. Zatímco dříve se k této události vázala řada pravidel, dnes už je dresscode mnohdy volnější a umožňuje tak i větší možnosti při výběru. Přesto bychom na pár věcí zapomínat neměli. Jak se tedy na svatbu i s doprovodem obléci?

Nalaďte se na stejnou vlnu

Svatební den je primárně dnem ženicha a nevěsty. Pokud tedy dají svatbě určité téma a chtějí po vás ladění do stejných barev či alespoň stylu, vyhovte jim. A to i v případě, že vám daná barva třeba nesedí. Nikdo nechce být na svatební společné fotce za černou ovci a kazit ji svým nevhodným outfitem. Pokud přímo daný dresscode není, přihlížejte k místu konání. Bude svatba v kostele s následným posezením v zámecké restauraci, nebo se vše odehraje na louce a hodovat budete pod širým nebem? To vše hraje pochopitelně roli.

Hlavně pohodlně

Svatba patří ke vzácným událostem, které si chceme užít. A volba outiftu by nám k tomu měla pomoci. Samozřejmě, především dámy jsou ve snaze vypadat co nejlépe často ochotné počítat s určitým diskomfortem, ale ne vždy je to nutné. Volte tedy outfit slavnostní a slušivý, ale zároveň pohodlný. Šaty by neměly tlačit, vyhrnovat se a také by samozřejmě neměly být přehnaně vyzývavé a příliš krátké. Vždy musíme myslet na to, že nesmíme zastínit nevěstu svou příliš extravagantní róbou. Tabu jsou samozřejmě i šaty v bílé barvě, ta patří výhradně nevěstě. Naopak vzory, květinové potisky a různé pastelové barvy jsou vítány. Pohodlí si mohou užít i muži. Dnes už není vždy vyžadován oblek a vystačíte si často jen se slušnými kalhotami a košilí. Pokud přeci jen po saku sáhnete, nemusíte jej nutně ladit s barvou kalhot.

Nezapomeňte na doplňky

Na doplňky je dnes kladen velký důraz, a to především u mužů. Na výběr je spousta netradičných kravat a motýlků, kterými můžete zaujmout. Není nutné je ladit s barvou šatů své partnerky, ale neměly by se navzájem tlouci. Ženy pak musí najít především vhodné psaníčko a obuv. Podpatky jsou samozřejmě vhodnou volbou, ale v případě, že se svatba odehraje na trávě, je raději nahraďte například klínkem.

Foto: Fashion Prague Arena Outlet

Autorem článku je Jana Krajčová. Článek najdete v kategorii dámské oblečení a pánské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu