Hravé léto s Levi's Vintage Clothing

Hravé léto s Levi's Vintage Clothing

29. července 2020, Levi's, Vintage Clothing, Soapbox, retro, denim

Sponzorované odkazy

Závod v autech vytvořených z krabic od mýdla a nová kolekce Levi’s Vintage Clothing. Marně přemýšlíte, co by mohly mít tyto věci společného? Jakkoliv nevšedně to zní, nová řada oblečení této značky proslulé denimem se nechala inspirovat právě originální událostí z roku 1975. O jejím retro vzhledu vypovídá i samotná kampaň v duchu historických fotografií. Nasedněte a užijte si jízdu s vůní rebelie a radosti.

Auta z mýdla

Abychom pochopili podstatu celé kolekce, musíme se v čase vrátit o pár desetiletí zpátky do roku 1975. Právě tehdy se Sanfranciské muzeum umění rozhodlo změnit název na Sanfranciské muzeum moderního umění a přejmenování měla doprovázet velkolepá akce – Soapbox Derby. Místní umělci dostali 250 dolarů na to, aby si z beden od mýdla vytvořili svůj závodní automobil. Ty pak vypustili z kopce Johna McLarena. Tato akce svou excentričností perfektně zapadala do kulturní historie tohoto neobyčejného města a sponzorovala ji tak řada místních podniků, Levi Strauss & Co. nevyjímaje. A o jejím úspěchu svědčí i nová kolekce Levi’s Vintage Clothing.

Kolekce z archivu

Víc retro už být snad ani nemůže. Barvy, styl i celé ladění nás vrací zpátky do 60. a 70. let a můžeme tak odhalit styl archivních kousků Levi’s. Konceptu kolekce Soapbox odpovídá i barevná paleta celé řady, která baví vybledlými a vyšisovanými kousky v hnědých, oranžových, žlutých, modrých a pastelových tónech. Ty vynikají na barevných košilích, svetrech, volných tričkách, vestách i retro bundách. Nechybí ani denim, a to dokonce v podobě lacláčů či zvonových kalhot. Vše dokresluje také kampaň ke kolekci, která se nese v duchu bohémské Kalifornie plné umělecké tvorby a rebelie. Fotografie se snaží vžít do dobrodružné nálady závodu a zachycují i repliky vozů z beden na mýdlo.

Foto: Levi's

Autorem článku je Jana Krajčová. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, módní značky a návrháři, pánské oblečení a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu