Zlato trhá rekordy. Přesto se investice do něj stále vyplácí

Zlato trhá rekordy. Přesto se investice do něj stále vyplácí

27. července 2020,

Z některých médií jste možná zaznamenali, že zlato nyní překonává historické rekordy, pokud jde o jeho cenu. Investoři, kteří do něj vložili své finanční prostředky, si tak mohou mnout ruce. Stále ale není pozdě do zlata investovat, máte-li naspořené dostatečné množství peněz.

Zlato je stále jednou z nejlepších investicZlato je stále jednou z nejlepších investic

Jaká je současná cena zlata na trzích?

Aktuální cena zlata se pohybuje již kolem hranice 2.000 amerických dolarů za trojskou unci. Ještě před pár měsíci přitom byla jen kolem 1.600 dolarů. V dlouhodobém horizontu se ale dá předpokládat další růst jeho nominální hodnoty. Jde tedy stále o solidní investiční příležitost pro ty z vás, kteří mají naspořené nějaké peníze.

Sledujte cenu zlata, má to svůj smyslSledujte cenu zlata, má to svůj smysl

Proč se vyplatí vložit peníze do zlata v době, kdy je rekordně drahé?

Cenu zlata u nás výrazně ovlivňuje tuzemská měna. Stačí, když česká koruna jen o pouhou korunu klesne vůči americkému dolaru. Rázem si jako investoři můžete přijít na další zisk. Při koupi jednoho kilogramu zlata, což je investice zhruba kolem 1,5 milionu korun, váš výdělek bude činit asi 50 tisíc korun, což rozhodně není málo. A není to nereálné, neboť česká koruna jako měna vůči dolaru v posledních letech dosti výrazně kolísá. Stačí si tak jen počkat na správnou chvíli.

Ukazatel toho, že se zlato v současné době skutečně vyplatí kupovat, je chování České národní banky. Ta totiž bývala velmi zdrženlivá při investicích do zlata a dalších drahých kovů, dnes však právě investiční zlato kupuje ve velkém množství.

Sledujte cenu zlata, má to svůj smysl

Cena zlata je neustále pohyblivá, proto byste se jako investoři měli zajímat o jeho aktuální hodnotu. K tomu vám dopomohou třeba internetové stránky" www.zlate-mince.cz":https://www.zlate-mince.cz/, jež provozuje tradiční český dodavatel zlatých slitků a mincí. U něj si lze investiční zlato rovněž objednat a koupit.

Autorem článku je Redakce. Článek najdete v kategorii šperky a hodinky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu