Lněná top desítka: vyberte si na léto

Lněná top desítka: vyberte si na léto

10. srpna 2020, len, lněné oblečení, lněné šaty, overal, lněné halenky, lněné sukně, Nila

Sponzorované odkazy

Na jeho dávnou slávu se na chvíli zapomnělo, ale vrací se s o to větší slávou. Len je letos letním materiálem číslo jedna, a pokud jste ještě neobjevili jeho benefity, je na čase to napravit. Nejspíš už totiž v horkých dnech nebudete chtít nosit nic jiného.

Co dokáže len

Pro letní parné dny, kdy teploty šplhají k tropickým “třicítkám”, byste těžko hledali příjemnější materiál. Proč? Len totiž oplývá schopností termoregulace, kdy podobně jako třeba hedvábí dokáže v létě chladit a v zimě zahřívat. Jeho dalším nesporným benefitem je výdrž. Pyšní se totiž velmi pevným vláknem, které s přehledem odolává praní i nošení a lněné kousky tak budete moci nosit sezónu za sezónou, aniž by ztratily na kráse a kvalitě. A do třetice – len je přírodním materiálem, a tak pokud vám otázka udržitelnosti není lhostejná, máte o důvod víc, proč dát lněným kouskům šanci.

Len stokrát jinak

Abychom uvedli věci na pravou míru, len má i svou nevýhodu. A tou je mačkavost materiálu. Návrháři však s tímto drobným nedostatkem počítají a dokáží z něj ve většině případů udělat výhodu. Lněné kousky totiž právě díky mačkání získávají zajímavou strukturu a tím pádem neokoukaný a originální vzhled, který může vypadat pokaždé odlišně. Při balení na dovolenou si tak nemusíte lámat hlavu s tím, že se vám lněné šaty trochu pomačkají. Je to v módě!

Znovuobjevený a milovaný

Sehnat letos v létě lněný kousek není problém. Například obchod nila.cz nabízí nespočet lněných kousků, do kterých se nejde nezamilovat. Nechybí mezi nimi propínací šaty v přírodních tónech, ale len dá vyniknout i klasickým vzorům jako jsou kostky či proužky. Dokonale vypadá na overalech s dlouhými nohavicemi, kterým dodává na ležérnosti, a své místo má i na topech, sukních či šortkách. Sluší mu jak zmíněné přírodní odstíny, tak i sytější smaragdové či modré tóny.

Foto: Nila

Autorem článku je Jana Krajčová. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu