Vivobarefoot: Soul of Africa

Vivobarefoot: Soul of Africa

17. srpna 2020, Vivobarefoot, boty, bosé obouvání, Soul of Africa

Sponzorované odkazy

Značka Vivobarefoot se v oblasti bosého obouvání stala již nesmazatelným pojmem. Ve svém záměru lidi nejen zdravě obouvat, ale také podporovat potřebné neustále pokračuje a nejnovějším důkazem je charitativní kolekce Soul of Africa, která je vyráběna přímo v etiopské metropoli Addis Abeba.

Když boty pomáhají

Účelem modelů bot Soul of Africa je pomoc. A to nejen pomoc lidem v tom mít zdravá chodidla, ale také podpora pro obyvatele Etiopie. Právě tam se totiž celá kolekce vyrábí a to za pomoci místních zdrojů – jak materiálních, tak i těch lidských. Místní lidé tak mají šanci naučit se řemeslu a zároveň část výdělku z prodaných bot putuje na charitativní projekty zaměřené na stavbu škol či nemocnic. Díky Vivobarefoot tak získala práci více než stovka lidí, a to včetně svobodných matek či rodin postižených nemocí AIDS.

Obuv pro zdravý ekosystém

Boty Vivobarefoot vzdávají hold řemeslné práci a také podporují přirozený pohyb. Etiopie přitom nebyla pro spolupráci na nové kolekci vybrána náhodně. „Soul of Africa je iniciativou VIVOBAREFOOT," říká Galahad Clark, zakladatel VIVOBAREFOOT, „Etiopie, rodiště lidstva a země běžců, poslední laureát Nobelovy ceny míru, prochází rychlou industrializací a my jsou hrdí na to, že jsme součástí transparentního a společensky odpovědného podnikání. Naše spolupráce je na začátku, plánujeme neustále zlepšovat dodavatelský řetězec a pomáhat místním komunitám. Produkce v Etiopii bude sloužit jako model pro výrobu obuvi.“ Boty jsou vyráběny z kůže volně chovaného skotu etiopských farmářů, která je pružná, přirozeně zjizvená a pochází jako vedlejší produkt při výrobě potravin. Pro zemědělce je tak zdrojem příjmů a udržuje zdravý ekosystém. Pořídit si nově můžete modely Addis s minimalistickým retro šněrováním a Ababa, velmi jednoduchý slip-on model ideální pro letní dny.

Foto: Vivobarefoot

Autorem článku je Jana Krajčová. Článek najdete v kategorii obuv.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu