Nová kolekce Leeda: Touch me!

Nová kolekce Leeda: Touch me!

6. září 2020, Nová kolekce Leeda: Touch me!, Leeda, dámské oblečení, šaty

Sponzorované odkazy

Nová kolekce Leeda s názvem Touch me! volně navazuje na předchozí Catch me! A jako poslední z trilogie bude představena svatební řada Love me!

Inspirací Leeda Touch me se staly vodní řečiště a meandry řek, které z nadhledu tvoří zdánlivě nahodilé obrazce. Rozcházejí se a zase splývají v jedno, sílí, ztrácí se v zemi. Proud vody plynoucí a pulzující s lehkostí i silou. Uklidňující i destruktivní, překonávající překážky, vytrvale hledající nové cesty krajinou.

Autorské potisky materiálů i dezény pletáží vznikly ve spolupráci s grafickým designérem Mariem Corradinim. Jako výraz úcty k použitým materiálům i jako projev zalíbení v estetice nahromadění různorodých odstřižků látek jsou z nich skládány a následně přefoceny velkoplošné vzory. Kombinace s výraznou kontrastní typografií pak vzoru dodá na aktuálnosti.

“Snažím se zpracovávat materiály do posledního kousku, hledám jejich další uplatnění s ohledem na to, aby byly látky využity s co nejmenším odpadem. Barevnost je temná a vyrovnaná. Dominuje černá, fialová a žlutá, doplňkově pak šedá, zelená a červená. Pracuji s hedvábím, vlnou, bavlnou, pro pohodlí a funkčnost s termocoolem a látkami s nanomembránou. Střihy jsou minimalistické, modely variabilní, často asymetrické, linie čisté a jednoduché. V kolekci se opakuje možnost vázání a šál, které je možné nechat jen volně splývat, nebo jimi měnit siluetu,” představuje novou kolekci Leeda designérka Lucie Kutálková.

A dodává: “Do stylingu jsem vybrala šperky z kolekcí Win Win a Superrings designérky Adély Fejtkové. Jsou okázalé a bohaté, ale díky své jemné konstrukci a vnitřní architektuře mohou zároveň působit i jemně a křehce. Doplnila jsem také recyklované náušnice Leeda. Zbytek džínoviny jsem zkombinovala s odloženými a znovunalezenými náušnicemi, které se tak změnily v nový masivní šperk.”

Značka Leeda: jak šel čas

Leeda byla založena roku 2003. Nenásleduje módní sezony, pracuje vlastním tempem. Tvorba zakladatelky značky Leeda Lucie Kutálkové je minimalistická, s promyšleným detailem, důrazem na nositelnost, kvalitu, nadčasovost i udržitelnost.

Věnuje se rovněž individuální zakázkové tvorbě. Její design se vyznačuje lehkostí a elegancí. Vyzařuje zdravé sebevědomí a nezávislé myšlení. Můžete ji navštívit v kamenném obchodu v Bartolomějské ulici nedaleko Národního divadla. Najdete tam nejen kolekce Leeda, ale i pečlivě vybrané šperky a doplňky, zejména lokálních designérů.

Na kolekci Touch me Leeda se podíleli

  • Foto – Maxmilián Denkr
  • Designérka – Lucie Kutálková / Leeda
  • Modelka – Natálie Denkr
  • Šperky – Adéla Fejtková, Lucie Kutálková
  • Make- up, vlasy – Renata Zelinková / L'Oréal Paris
  • Grafický design – Marius Corradini
  • Poděkování za zapůjčení prostoru Paláce Dunaj patří Martinu Lochmannovi
Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu