Louis Vuitton: kolekce LV Volt

Louis Vuitton: kolekce LV Volt

27. srpna 2020, Louis Vuitton: kolekce LV Volt

Sponzorované odkazy

Nová kolekce šperků LV Volt od umělecké ředitelky kolekcí hodinek a šperků značky Louis Vuitton, Francescy Amfitheatrof, akcentuje dvě velká písmena L a V. Ikonické iniciály jsou metaforou.

A to metaforou pohybu, alegorie setrvačnosti, definice esenciálnosti a symbol rychlosti. Spolu tvoří architektonický návrh, jehož hlavní linie se stávají stavebními bloky univerzálního jazyka, jehož mocná geometrie přesahuje hranice a pohlaví.

První kapitola

V první „kapitole" této kolekce jsou ikonická písmena L a V představena v jejich čisté formě. Linie se protínají prostorem a uvnitř vytvářejí úhly, ve kterém se rozehrává hra třpytivých odlesků zlata a diamantů. Dvě velká písmena se potkávají, rozcházejí, komunikují, kontrastují, prolínají se a navzájem se doplňují. Ožívá scéna symbolů zkoumajících světlo, prostor a rytmus prostřednictvím nečekaných a neuchopitelných zdrojů.

Co znamenají v kolekci písmena L a V?

  • L jako legenda, V jako vibrace
  • L jako luminiscence, V jako vize
  • L jako Louis, V jako Vuitton

Druhá kapitola

Rytmus se v druhé kapitole zvyšuje a kolekce nabírá na komplexnosti. L a V se stávají články řetězce nesčetných textur, objemů, povrchových úprav a rozměrů. Iniciály L a V se zhmotňují v celé sady šperků, objevují se jako hranoly či tubulární struktury. Kolekce vrcholí únikem z abstrakce, kdy se dvě písmena proměňují v drápy, kterými lze ozdobit prsty nebo šátek jako svého druhu výšivku v pohybu.

Řemeslné umění

Na každém šperku je patrný řemeslný um typický pro značku Louis Vuitton – styl, který dává přednost konverzaci přesných, čistých linií a měkkých, hladkých siluet. Nad touto geometrickou silou leitmotivu se výrazné litery zhmotňují do svého druhu manifestu. Kolekce šperků LV Volt, která je určena ženám i mužům, čerpá z tradice značky i elegantní abstraktní umělecké a vlně energie, pulzuje v jejím rytmu, graduje a kulminuje v originální formě.

Kampaň LV Volt

Louis Vuitton představuje kampaň na novou kolekci LV Volt. Hvězdami kampaně jsou Alicia Vikander, Hugo Marchand, Sharon Alexie a XiaoXing Mao. Fotografie kampaně má na svědomí Jean-Baptiste Mondino a syling kampaně Carine Roitfeld. Hvězdami kampaně jsou čtyři talentované osobnosti: Alicia Vikander, Oscarová herečka a ambasadorka značky Louis Vuitton, Hugo Marchand, danseur étoile, primo ballerino baletu Pařížské opery, Sharon Alexie, malířka a umělkyně, a XiaoXing Mao, modelka čínského původu.

Kampaň zachycená objektivem fotografa Jeana-Baptista Mondina je odvážnou metaforou dynamické kolekce LV Volt, která hýří rytmem, pohybem a energií. Její autorkou je umělecká ředitelka kolekcí šperků a hodinek Louis Vuitton Francesca Amfitheatrof, která ji koncipovala jako unisex. Třicet šest kousků, které záměrně mlží hranice mezi pohlavími, jsou oslavou dvou písmen – L a V – která tvoří kultovní iniciály architektonického designového jazyka kolekce LV Volt.

Kampaň se objeví na stránkách světových magazínů v září 2020.

Zdroj foto: Louis Vuitton

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii šperky a hodinky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu