Denisa Dovala a I.N.F.O.R.M.E.L na MBP Fashion Weeku

Denisa Dovala a I.N.F.O.R.M.E.L na MBP Fashion Weeku

9. září 2020, Denisa Dovala, kolekce I.N.F.O.R.M.E.L, MBP Fashion Week, Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku

Sponzorované odkazy

Nová dámská kolekce oděvní návrhářky Denisy Dovalové prezentovaná na Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku a určená pro Spring Summer 2021 byla inspirována obrazem, který namalovala sama autorka s využitím expresivní automatizované techniky typické pro moderní umělecký směr zvaný Informel.

Motivy z obrazu se prolínají všemi modely. Denisa Dovala kolekci I.N.F.O.R.M.E.L předvedla veřejnosti 5. září 2020 v kostele svatého Gabriela v rámci podzimního Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku. Dechberoucí prezentace oscilovala mezi módou a uměleckým happeningem.

Denisa Dovala

Značka Denisa Dovala je typická svými inovativními postupy a tvorbou založenou na emocích, prožitcích a příbězích. Její modely se nacházejí na pomezí nositelnosti a výtvarna. Malba, jež je ústředním tématem kolekce, vznikla zcela bezprostředně, na základě momentálních pohnutek autorčiny mysli.

“V některých loocích používám expresivní malbu na látku, pracuji s náhodou a kontrastem. Ten je zjevný již ve výběru látek, stavím vedle sebe například koženku nebo i jiné těžké látky a transparentní lehoučké materiály. Kontrastní jsou i střihy, kdy v jednom modelu využívám členěný střih a zároveň uvolněné aranžmá dokreslující siluetu modelu,” popisuje designérka Denisa Dovalová tvořící pod značkou Denisa Dovala.

Potisky a korzety

Jako manifestaci své inspirace rovněž využívá autorka potisků na látku, ze kterých vytvořila korzety. Některé outfity jsou doplněny šperky od Mariany Berec a designovými botami, které jsou rovněž dílem Denisy Dovalové. Dechberoucí atmosféru módní přehlídky umocnila hudba z dílny autorčiny sestry Zuzany Dovalové, která ji složila speciálně pro tuto příležitost.

návrhářka Denisa Dovalovánávrhářka Denisa Dovalová

“Zuzanina skladba vychází z Rachmaniffova Piano Concerto No.3. Tato hudba mě provázela celým dospíváním a mám k ní velice osobní vztah. Přehlídka se tak stala i obrazem mé osobnosti,” doplňuje Denisa Dovalová.

Více informací na

Zdroj foto: Denisadovala

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, módní značky a návrháři a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu