Levi’s a Zoltán Tóth: Reinterpretace denimových ikon

Levi’s a Zoltán Tóth: Reinterpretace denimových ikon

23. září 2020, Levi’s a Zoltán Tóth

Sponzorované odkazy

Levi’s se spojil s designérem Zoltánem Tóthem, aby reinterpretoval ikonické střihy značky. Společně vytvořili 12 modelů, které propojují klasický styl Levi’s se Zoltánovým přístupem k současné módě. Přehlídka byla vyvrcholením nedělního programu Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku 2020 v historickém objektu Gabriel Loci.

Kolekce Levi’s x Zoltán Tóth navazuje na úspěšnou spolupráci z podzimu 2017, kdy Zoltán přepracoval kultovní džísku v rámci mezinárodního projektu k padesátému výročí Trucker Jacket. Levi's tehdy vyzval návrháře, trendsettery a módní ikony z celého světa, aby navrhli vlastní verzi kultovní denimové bundy.

Byli mezi nimi Virgil Abloh, Chance, Solange Knowles, Karlie Kloss nebo Justin Timberlake. Zoltánova transkripce zaznamenala obrovský úspěch, objevila se například na topmodelce Winnie Harlow na obálce české edice ELLE a stala se žádaným kouskem. Proto Zoltán připravil speciální limitovanou sérii.

V nové spolupráci představené v rámci podzimního Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku Zoltán přidal k Trucker Jacket další ikony Levi’s

  • originální džíny 501®
  • košili Western Shirt
  • tričko basic tee Levi’s

Kromě dekonstrukce a manipulace se střihem a objemem využil tentokrát i nové kreativní postupy, jak s klasickými oděvy nakládá. Dívá se na ně jako na architektonické objekty, jež abstrahuje a rozkládá, přičemž zanechává jejich ikonické detaily jako jsou tvar kapsy nebo límce. Rozehrává tak s divákem hru symbolů.

Dále využívá převod do jiných materiálů, mezi které patří jeho oblíbené hedvábí nebo hedvábný samet. Mění tak samotný kontext a zároveň přizpůsobuje nový objem nových objektů i nové textuře a nově získanému pohybu.

Streetwear se proměňuje v eveningwear, který ale neztrácí nic z pohodlnosti a funkčnosti. Ve třetím kreativním přístupu zachovává vybrané modely Levi’s v nedotčené formě, ale barví je na neutrální černou, jež pohlcuje světlo, a maximalizuje tak materiálovou anonymitu a doplňuje je vlastními prvky a detaily, které ideově i stylově navazují na předešlé dvě techniky.

V kolekci, kde je záměrně vymazána hranice mezi dámským a pánským, je 12 looků, které získají svůj genderový náboj až na konkrétní osobnosti.

Zdroj foto: Levis

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, módní peklo, módní značky a návrháři a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu