Něco před sezónou: Pre-spring 2021 Louis Vuitton

Něco před sezónou: Pre-spring 2021 Louis Vuitton

16. listopadu 2020, předsezonní kolekce, jarní kolekce, kolekce Pre-Spring 2021, Louis Vuitton

Sponzorované odkazy

V předsezonní jarní kolekci Pre-Spring 2021 našel umělecký ředitel pánských kolekcí Virgil Abloh inspiraci v „organismu" samotné kolekce. V každém jednotlivém kousku oblečení či doplňku, který pro Louis Vuitton navrhl, Virgil Abloh usiluje o komunikaci – v jemných nuancích.

Mezisezonní a předsezonní kolekce jsou nadčasové a méně trendové, a tento étos je v kolekci Pre-spring 2021 LV přetaven do stálých kousků pánského šatníku. Móda, která nevyjde z módy, etická a přetrvávající.

Definice času

Stylová období definuje tok času. Pokud chceme takto interpretovat módu, musíme se ohlédnout zpět, abychom se mohli posunout kupředu. Kolekce se stává nástrojem hodnocení: které z našich myšlenek rezonují se širším publikem?

Východisko kolekce Pre-spring 2021

Je to kolekce, jež je zaměřena na ty nejzákladnější stavební kameny šatníku. Kolekce přichází ve studeném období, což předurčuje její temnou barevnou paletu. Nadčasová interpretace klasického kvítku Monogram se prolíná celou kolekcí – například ve formě výšivky na červené kůži, zelené vestě a na podšívce oboustranného kabátku. „Listový" Monogram evokuje vojenskou kamufláž a objevuje se na žakárových kalhotách, na džínách a větrovce.

Formálně i neformálně

Formální módu zastupuje tradiční oblek, transformovaný prořezávanou technikou v novém stylu vysoké pánské krejčoviny, která přirozeně integruje odkazy na pracovní oděvy nebo třeba pyžama. Intarziový svetr s logem LV je poctou klasického copánkového vzoru; společně s ním je zde i tričko, které na sobě nese návod, jak ho uplést. S výhledem na nacházející teplé období se v kolekci objevuje i vícebarevný, jakoby pastelkami kreslený vzor Monogram nastříkaný podle šablony z plastického loga LV na chromovaném stole Virgila Abloha v jeho studiu, které se nachází v centrále společnosti Louis Vuitton. Nepromokavé klobouky a barety vyzývají k volné asociaci symbolů – diskurz, který prostupuje každým vláknem této kolekce.

I nohy si přijdou na své

V kolekci slaví premiéru nový model sportovní boty s průhlednou měkkou podrážkou, která absorbuje nárazy. Polobotky a kotníčkové boty se představují v robustnější zimní verzi, po boku „aktualizovaných" běžeckých tenisek z dřívějších kolekcí – tentokrát v provedení ze semiše a síťoviny.

Nechybí ani doplňky

Pastelový vzor z kolekce podzim/zima 2020 se objevuje ve vícebarevném pastelovém provedení na textilní tašce Keepall a na menších taškách, zatímco černá verze stejného motivu zdobí Flap Trunk Messenger, Eurostar Messenger a batohy Christopher Backpack, Discovery Backpack a ledvinku Discovery Bum Bag.

Kolekce nabízí i denimové tašky, na nichž se hrubá textilní struktura mísí s klasickým vzorem Monogram na taškách New Flap Trunk Messenger, Soft Trunk, ledvince Outdoor Bum Bag, batohu Christopher Backpack a na tašce Keepall. Nová interpretace legendární zrnité kůže Taurillon dostala „injekci" vzoru Macro Monogram Blueprint na černém pilotním kufříku, batohu Armand Backpack, Cabas Voyage a na ledvince Discovery Bum Bag.

Zdroj foto: Louis Vuitton

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii pánské oblečení a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu