Josefina Bakošová a její kolekce Simple

Josefina Bakošová a její kolekce Simple

14. ledna 2021, Josefina Bakošová, Simple, kolekce, česká tvorba, šaty, overaly, kabáty

Sponzorované odkazy

Něha, vůně oblíbeného parfému a probuzení květin po zimě. Co mají tato témata společného? Spojuje je nová kolekce české tvůrkyně Josefiny Bakošové s názvem Simple. Vedle nich však řada odráží i nový životní styl, který jsme si vlivem pandemie museli osvojit. Je pomalejší a plný očekávání budoucnosti. A v případě designérky i kreativnější.

Oslava ženskosti v kolekci Simple

Už samotná témata kolekce promlouvají k nám, ženám. Siluety a křivky pak podtrhují zvolené střihy, barevnost připomíná květiny jako růže či levandule. Vše je ženské a něžné. Pokud sledujete návrhářčinu tvorbu dlouhodoběji, možná si všimnete, že se Simple předchozím počinům vzdaluje. Právě život v době pandemie její tvorbu ovlivnil. "Něco se stalo. Jako by to zpomalení bylo žádoucí, i když uměle vyvolané. Kolekce Simple je o zpomalení,“ vysvětluje Josefina Bakošová. Pojďte zpomalit také a nalaďte se na jemnou vlnu nové kolekce.

Ukažte svůj pas

Z dřívějších kolekcí jsme byli u Josefiny zvyklí spíše na oversize oblečení a volné střihy. Těch se designérka úplně nevzdala, ale oblíbeným tvarům vnukla ženštější podobu. Šaty jsou nyní přepásané, aby vynikly boky a křivky. Vedle nich dominují kolekci také dlouhé overaly, rovněž v praktickém, avšak postavu zvýrazňujícím provedení. Přestože by aktuální období napovídalo něco jiného, obsahuje Simple pouze dva vlněné kabáty, pro tvorbu Josefiny jinak typický prvek. Jeden velký, v tmavě modré barvě, a druhý úzký a elegantní v červené. Důvodem je i snaha návrhářky zbořit hranice sezónnosti.

V minimalistickém duchu

To slovo je skloňované napříč (nejen) módním světem. Minimalismus je v kurzu a vidíme jej i zde. Barvy jsou monochromatické a kousků v kolekci je jen pár. I to je cesta k zodpovědné a udržitelné tvorbě. Móda totiž není o kvantitě, ale kvalitě, nadčasovosti a pohodlí. A toho nabízí Simple spoustu.

Foto: Josefina Bakošová

Autorem článku je Jana Krajčová. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, módní značky a návrháři a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu