Louis Vuitton a Urs Fischer: hravá kolekce moderny

Louis Vuitton a Urs Fischer: hravá kolekce moderny

2. února 2021, Louis Vuitton a Urs Fischer, hravá kolekce, moderna, Louis Vuitton, Urs Fischer

Sponzorované odkazy

Jak to již u mnoha značek bývá, ani značka Louis Vuitton nezůstává pozadu se spoluprací s umělci. Tentokrát spojila síly s Ursem Fischerem. Urs Fischer je známým, oblíbený současný švýcarský umělec. Výsledkem spolupráce značky Louis Vuitton s ním je cool a všestranná kolekce koženého zboží, ready-to-wear kousků, obuvi a doplňků.

Kolekce je plná hravých a neotřelých kreací, vozí a prvků. Ty se objevují nejen na finálních produktech značky Louis Vuitton, ale i v poutavých návrzích výloh, instalacích uvnitř butiků i digitální sféře.

Louis Vuitton x Urs Fischer

Kolekce Louis Vuitton x Urs Fischer má za ústřední téma energické a dekorativní přepracování ikonického Monogramu, o něž se postaral právě Urs Fischer. Je jedním z mála vybraných umělců, kteří měli možnost kompletně přepracovat tento ikonický vzor vytvořený v roce 1896 Georgesem Vuittonem. Fischer přepracoval kvítky Monogramu a iniciály LV v nové, rukou načrtnuté verzi, kterou autor nazývá „paměťová skica".

Nové motivy

Výsledné snové motivy, které působí jako by se vznášely a pohybovaly před očima, jsou pečlivě adaptovány tak, aby vyhovovaly potřebám každého specifického produktu, jež se v této komplexní kolekci objeví. Liší se ve velikosti, perspektivě, barvě i aplikační technice.

Nový Monogram

Inovovaný Monogram se stává klíčovým dekorativním prvkem této spolupráce a prostupuje celou kolekcí. Je dostupný ve 2 barevných variantách černočervené a černobílé.

Nejdeme ho na

  • 2 sportovních modelech nízkých a vysokých tenisek
  • nápadně zdobených doplňcích včetně 2 šál z vlny a hedvábí
  • na vlněných štólách a 2 hedvábných šátcích
  • na oboustranných podložených šálách
  • na jedinečné podložené čepici
  • Ve sportovním oblečení jako jsou trička, bundy na zip, kalhoty, šaty a topy se pak Monogram objevuje v upravené velikosti a tvarech, které kopírují siluetu.

Ani kabelky nezůstaly stranou

Nový Monogram zdobí i sedm kabelek v limitované edici – modely Keepall, Cabas, Onthego, 2 verze Neverfull, Speedy, Pochette Accessoires a okouzlující pevný necesér. Monogram Urse Fischera obzvláště vynikne díky originální úpravě tuffetage, která pracuje s materiálem podobným sametu pro vytvoření extra plastického efektu.

Originální zvířátka a předměty

Součástí spolupráce je série originálních postaviček vytvořených Ursem Fischerem. Kouzelná zvířata a předměty spojuje hravý potisk, který vyplňuje pestrý hedvábný čtverec. Čtyři z postaviček – kočka spící v banánové slupce, avokádo potkávající vejce, kočka držící žárovku a ptáček nesoucí broskev – budou zdobit i výklady butiků.

Pro butiky Louis Vuitton

Pro úplnou představu o rozsahu a kreativní ambici této spolupráce – pro umělce již druhé po kolekci Artycapucines z roku 2019 – musíme zmínit fakt, že Urs Fischer vytvořil kompletní vizuální design pro butiky Louis Vuitton. Ten byl speciálně vyvinut spolu s kreativními experty módního domu a pracuje jak s novým Monogramem, tak s celou „rodinou“ postaviček.

Zahrnuje vše od high-tech displejů až po plastické prvky, které promění všechny butiky po celém světě nabízející tuto kolekci. Uvedení této spolupráce bude doprovázet zbrusu nová digitální kampaň i obsah v sociálních médiích, které vdechnou postavičkám, kolekci i spolupráci ještě větší náboj.

Kolekce Louis Vuitton x Urs Fischer je tudíž dokonalým a všestranným ztvárněním kreativních vizí Urse Fischera a zároveň i nejnovější kapitolou v rámci dlouhodobé spolupráce značky Louis Vuitton s vybranými umělci. Kolekce bude v prodeji v buticích Louis Vuitton po celém světě od ledna 2021.

Zdroj foto: Louis Vuitton

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu