Mikina – pohodlná součást looku pro chladné dny

Mikina – pohodlná součást looku pro chladné dny

31. ledna 2021, Mikina, pulovr, svetr, chladné dny, Queens.cz

Sponzorované odkazy

Mikina coby alternativa klasického svetru se usídlila v šatnících především mladší generace velmi rychle. Následně si získala oblibu i střední a pak i straší generace. Dá se říci, že dnes vládně mikina napříč generacemi. Máte ji také ve skříni?

Mikina je pohodlný a casual kousek, který pěkně doplní sportovní a ležérní styl. Především (ale nejen) volnočasové aktivity jsou v mikině mnohem jednodušší, a především více cool než ve svetru. Mikina se obléká převážně přes hlavu, a je tedy bez zapínání. Ovšem není to pravidlo, protože sportovní značky nabízejí i krásné funkční kousky na zip.

Jak vznikl název mikina?

Tvrdí se, že název mikina je odvozena od pojmenování myšáka Miki Mouse, který byl původním průvodcem mikiny – potisk obrázku tohoto myšáka ji zdobil od prvopočátku. No a ke zkratce a slangovém Miki = mikina již nebylo daleko. Ovšem pravdou je, že skutečným původem názvu Mikina je ale obchodní označení Miki odvozené od ze jména Michael, které označovalo takové pulovry. Prostě je to stejné, jako u nás zdomácněl výraz lux pro vysavač, protože jej vyráběla firma Elektrolux.

Charakteristika mikiny

Poznávacím znamením mikiny je klokaní kapsa (u kousků přes hlavu), boční kapsy (u kousků se zapínáním na zip), kapuce a stahovací šňůrky u krku. U nás v česku si získávaly oblibu pomalu a postupně po sametové revoluci. Dne si bez nich neumíme oblékání představit. Jsou praktické, hřejivé, pohodlné a stylové. Mrkněte na naše novinky mezi mikinami z online obchodu Queens.cz.

Santa Cruz Scream Ying Yang Hood

Duhově zbarvená bavlněná dámská mikina s kapucí a klokaní kapsou od značky Santa Cruz s pojmenováním Scream Ying Yang Hood s černými motivy na hrudi, zádech a rukávech určitě zaujme. Má kapuci se stahovací šňůrkou, klokaní kapsu, elastické manžety a lem i logo na hrudi, rukávech a zádech. Vyjde na 1959 Kč.

Fila Women Helen Hoody

Tmavě oranžová dámská mikina vyrobená ze směsi 94 % polyesteru a 6 % elastanu s kapucí od značky Fila dostala název Women Helen Hoody. Mimo kapuci má decentním logo na hrudi, volný pohodlný střih ve zkrácené délce a elastické manžety a lem v tříbarevných pruzích. Mikina má cenovku s číslovkou 2199 Kč.

Alpha Industries Basic Sweater

Vínový pánský crewneck od značky Alpha Industries s pojmenováním Basic Sweater je vyrobena ze směsi 80 % bavlny a 20 % polyesteru. Je to jednoduchý pulovr oblékaný přes hlavu, bez kapuce a klokaní kapsy s bílým logem na hrudi. Stylový a nadčasový kousek pánové využijí pro mnohou příležitost. Cena činí 1499 Kč.

Levi's New Original Hoodie

Tmavě modrá pánská mikina s kapucí a klokaní kapsou od značky Levi's s názvem New Original Hoodie bude prima pohodlným kouskem do nepohody. Mikina má decentní logo na hrudi, je vyrobená z hřejivé bavlny, a jednoduchý, čistý design nabízí četní flexibilní kombinace outfitů. Mikina vyjde na 1799 Kč.

Nevybrali jste si? Nevadí, na Queens.cz najdete velkou nálož mikin v dámské a pánské verzi .

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, pánské oblečení a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu