Kolekce Puma x Michael Lau: umění procesu tvorby

Kolekce Puma x Michael Lau: umění procesu tvorby

4. února 2021, Kolekce Puma x Michael Lau, oděvy, boty, módní oblečení, módní obuv, boty, tenisky, Puma, Michael Lau

Sponzorované odkazy

Světová sportovní značka Puma a hongkongský umělec Michael Lau znovu navázali kreativní spolupráci, v rámci které Michael vytvořil svou vůbec první kompletní kolekci obuvi, oděvů i doplňků s názvem Sample. Inspiraci pro ni našel v samotném tvůrčím procesu.

Michael Lau si vydobyl celosvětové uznání na poli umění díky svým hračkám – designovým figurkám, které jsou hojně vyhledávány sběrateli. V průběhu let nadále vytvářel nadčasová umělecká díla a začalo se mu přezdívat „kmotr figurkových hraček“.

Kolekce Puma x Michael Lau

Kolekce Puma x Michael Lau s názvem Sample (Vzorek) zrcadlí mentální cestu tvůrce a vyjadřuje vztah mezi umělcem a jeho produktem. Cílem Michaela v rámci spolupráce není vyrábět komerční produkty, ale objevit a prozkoumat cestu, která začíná u prvního nákresu a končí u finálního mistrovského díla. Věří, že právě tato cesta skýtá spoustu zábavy a inspirace.

„Zakomponujte do své tvorby pokusy a omyly a vytvořte z nich něco jedinečného,“ říká Michael Lau. Právě v překvapení z omylů je kouzlo tvorby. Michael věří, že svou kolekcí všem připomene, že i chyby mají své místo v životě a mohou přinášet radost. Podle jeho tvůrčích zkušeností může při vytváření nového díla, ať už jde o figurku, oblečení nebo tenisky, vznikat to nejlepší právě z neúmyslných chyb. Tento umělecký přístup odhaluje v nové kolekci Puma x Michael Lau.

Ruční grafika v minimalismu

Výsledkem spojení ručně tvořené grafiky, minimalistických textur, skic a hravých detailů jsou produkty, které působí „hand made“ dojmem a prezentují zábavný proces tvorby. Mnoho kousků z kolekce obsahuje prvotní skici a texty jako Reverse, Too small nebo Too long, které se běžně využívají v dílnách a které zdůrazňují tvůrčí proces kolekce.

Mirage Mox a spol.

Tyto jedinečné designy byly využity na teniskách Mirage Mox s jasnými detaily a jemnými linkami. Kolekce zahrnuje i tenisky Ralph Sampson Mid, které jsou zdobeny digitálními potisky a výraznými tkaničkami. Dalším kouskem jsou robustní a pastelové RS-2K Ralph Sampson v nízké verzi.

Tvůrčí rukopis na všem

Spolupráce s umělcem Michale Lau zahrnuje také jedinečnou sportovní bundu, pletené kalhoty s nášivkou Sample, mikiny nebo doplňky, jako jsou čepice či taška. Vše s ojedinělým a tvůrčím rukopisem Michaela Lau.

Kde lze kousky koupit?

Kolekce bude dostupná během ledna v Queens, Shoes Industries, Shooos a na puma.com.

Zdroj foto: Puma

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii obuv, dámské oblečení, pánské oblečení, tenisky a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu