Louis Vuitton pánská kolekce od Virgila Abloha

Louis Vuitton pánská kolekce od Virgila Abloha

20. února 2021, Louis Vuitton, pánská kolekce, doplňky, tenisky, Virgil Abloh, jaro 2021

Sponzorované odkazy

Doba “covidová” nepřeje ani módě a módním návrhářům. Obchody jsou často uzavřené, nakupuje se online a módní přehlídky, v podobě, jak jsme je znali dříve, se zdají být v nedohlednu. Vše zlé je ale k něčemu dobré a značky tak přicházejí s novými způsoby, jak své zákazníky oslovit. Louis Vuitton například vytvořil prostor na Rue du Pont Neuf, který slouží jako dočasný butik a dává lidem možnost prohlédnout si limitované edice Virgila Abloha.

LV: Walk in the Park

Kontakt mezi návrhářem a nositeli jeho designů je důležitý. I proto se značka Louis Vuitton rozhodla pro realizaci série akcí, které tvorbu Virgila Abloha, kreativního ředitele pánských kolekcí, představují veřejnosti. V dočasné pařížské rezidenci tak byly k nahlédnutí ikonické modely tenisek z dřívějších, ale i aktuálních kolekcí, šperky, sluneční brýle a celá řada dalších doplňků. Ve všech případech se jednalo o velmi žádané či přímo sběratelské kousky. Nechyběl mezi nimi ani nejnovější model tenisek LV Trainer Upcycling včetně exkluzivní verze Paris s pouhými 95 kusy. Podívaná pak byla ještě vylepšená podobou celé instalace, kdy byly jednotlivé modely rozděleny do bloků v odstínech duhy.

Brýle od Pharella Williamse

Prodejní expozice však nabídla i další speciality z dílny Louis Vuitton. Mezi ně můžeme zajisté zařadit náhrdelníky Cuban chains, šperky s motivem spojených oček řetězu, které Virgila Abloha také proslavily. Vedle nich se návštěvníkům ukázaly také modely slunečních brýlí 1.1 Millionaires, které pro tento módní dům navrhli v roce 2004 Pharell Williams a Nigo.

Aplikace i bláznivá postavička

Nejen na slavných designech však byl nový počin LV postaven. Do světa Virgila Abloha mohli lidé nahlédnout i prostřednictvím rozšířené reality a užít si tak zcela novou zkušenost. Mnohé také mohl potěšit návrat pestrobarevné a bláznivé postavičky Zoooom a jejích přátel, motivu navrženého pro kolekci jaro/léto 2021 prezentované v Šanghaji a Tokiu. I to je další způsob, jak se návrhář snažil komunikovat se svým publikem a zároveň tak posílit rozmanitost ducha komunity.

Foto: Louis Vuitton

Autorem článku je Jana Krajčová. Článek najdete v kategorii doplňky a pánské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu