Na sporty vlně: Limitka pro milovníky basketbalu

Na sporty vlně: Limitka pro milovníky basketbalu

23. dubna 2021, tenisky, Converse, Concepts, vznik basketbalu, limitovaná kolekce

Sponzorované odkazy

Je poměrně známé, že se americká značka Converse zaměřuje především na sportovní obuv a oblečení. Věděli jste však, že má kořeny v basketbalu, který značně ovlivnil dnešní podobu značky a její směrování? Marquis Mills Converse v roce 1908 založil společnost Converse Rubber Shoe Company ve státě Massachusetts. O devět let později, v roce 1917, značka navrhla předchůdce populární série All Star, kterou prodávala pod názvem „Non-Skids“. Obuv byla složena z gumové podrážky a plátěného svršku a byla navržena speciálně pro basketbalisty. Ve spolupráci se značkou Concepts letos Converse představila limitovanou kolekci Southern Flame, která nás svými barevnými odstíny vezme zpět do období zrození tohoto populárního sportu.

Limitka oslavující vznik basketbalu

V roce 1891 ve Springfieldu ve státě Massachusetts se kanadský profesor tělesné výchovy, James Naismith, snažil vymyslet halový sport, který by během zimy udržel sportovce uvnitř. Na protilehlé strany tělocvičny tedy zavěsil dřevěné koše na broskve, a ke zrození zbrusu nového sportu tak stačilo už jen pár pravidel a nadšení studenti, kteří si hru velmi rychle oblíbili. Netrvalo dlouho basketbal se postupně rozšířil po celém světě.

Converse spolu s Concepts v rámci oslavy jeho vzniku vydali dva limitované modely. Prvním je All Star BB Evo, který byl navržen tak, aby uživateli poskytl kontrolu a maximalizoval svobodu na basketbalovém hřišti. Jeho adaptivní svršek TPU a barevné polstrování zajišťují větší flexibilitu a pohodlí. Zelený design s oranžovým akcentem pak zaručí oživení nejen vašeho sportovního outfitu, ale klidně i toho každodenního; není pravidlem, že jsou určeny výhradně ke sportování.

Druhým modelem jsou vysoké boty Chuck 70, které zaujmou svým oranžovým batikovaným vzhledem připomínajícím texturu a barvu broskve, což odkazuje právě na vůbec první basketbalové koše. I u nich platí, ne-li více než u All Star BB Evo, že se hodí i k běžnému nošení a zaručí komplimenty ze všech stran.

Oba modely jsou exkluzivně dostupné na Footshopu, takže příliš neváhejte!

Zdroj foto: Converse

Autorem článku je Michaela Hnátková. Článek najdete v kategorii obuv, módní značky a návrháři, tenisky a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu