Co nosit v horkých dnech? Přírodní materiály z Green Butik to jistí!

Co nosit v horkých dnech? Přírodní materiály z Green Butik to jistí!

8. června 2021, horké dny, léto, přírodní materiály, Green Butik, len, babus, modal, bio bavlna, tencel, len, konopí

Sponzorované odkazy

Green butik nabízí nejširší výběr udržitelné módy na českém trhu, a to pro každé roční období. Výhody kvalitních přírodních materiálů oceníme především při velmi chladném nebo velmi teplém počasí.

Všichni věříme, že nadcházející léto bude horké, a chceme být dobře připraveni. Majitelce Green butiku Zuzaně Plaché leží na srdci hlavně pohodlí a spokojenost jejich zákaznic, a proto pro blížící se letní sezónu zařadila do portfolia kousky z bambusu, lnu, bio bavlny, tencelu a modalu.

kalhoty z konopí za 2 390 Kč

Proč právě tyto materiály?

Protože tento materiál má vlastnosti jako savost či chladivost, díky kterým si vychutnáme teplé počasí naplno a bez nepříjemných pocitů.

Udržitelnost na prvním místě

Cílem Green butiku není prodávat pouze krásné a trendy věci, ale především prezentovat hlubší filozofii založenou na víře v udržitelnost. Na e-shopu i v kamenné prodejně tak nalezneme pouze přírodní materiály té nejvyšší kvality. “Když si obléknete některý z modelů ušitý z přírodního materiálu, okamžitě poznáte rozdíl. Ten pocit na těle je úplně jiný. A je to důvod, proč se neustále rozrůstají řady našich věrných zákaznic,” popisuje, proč klade na výběr materiálů takový důraz, majitelka Green butiku Zuzana Plachá.

šaty z bambusu za 1 590 Kč

Bambus

Některé materiály z přírodních vláken jsou známé více, některé méně, ale jejich popularita neustále roste. Jedním z nejoblíbenějších, a to nejen v letním období, je bambus. Často bývá kombinován s biobavlnou a malým množstvím elastanu, díky čemuž získává pružnost a krásně se přizpůsobuje postavě.

dámské lněné šaty za 2 590 Kč

Len Od pradávna se také v teplém počasí nosí lněné oblečení, které je velice vzdušné a má specifický mírně pomačkaný vzhled. Také skvěle odvádí vlhkost, což ocení všichni, které trápí nadměrné pocení. Len je velice vděčná látka, neboť postupem času měkne a stává se poddajnější. Když si pořídíte nějaký lněný kousek, čeká vás s ním vztah na dlouhá léta.

dámské tencelové šaty za 1 890 Kč

Konopí a tencel

Obdobné vlastnosti jako len má také konopí, které může být jeho zajímavou alternativou pro rozpálené letní dny. Ještě ne tak známý, ale na výsluní se prodírající materiál, je tencel. Je lesklý a hladký, připomíná hedvábí a působí velmi luxusně. Vyrábí se ale zcela ekologicky z dřevěné celulózy. A stejně jako hedvábí příjemně chladí.

maxi šaty z bio bavlny za 2 090 Kč

Modal a bio bavlna

Mezi další z méně známých materiálů můžeme zařadit modal. Říká se mu také umělé hedvábí a má podobné vlastnosti jako tencel. Je navíc velice vzdušný a výborně funguje v kombinaci s bio bavlnou. Ta je v každém udržitelném šatníku naprostou nezbytností, protože ji mohou nosit i osoby s citlivou nebo sluncem spálenou pokožkou. Díky šetrnému pěstování bez použití pesticidů je bio bavlna mnohem jemnější než bavlna klasická.

modalová sukně za 2 590 Kč

Výběr kousků pro letní dny

Zdroj foto: Green Butik

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, módní značky a návrháři a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu