Limitka BVLGARI: rukou Mary Katrantzou

Limitka BVLGARI: rukou Mary Katrantzou

2. června 2021, Bvlgari, šperky, Mary Katrantzou, Serpenti Forever, Serpenti Metamorphosis

Sponzorované odkazy

Nezastavitelná moc série Blvgari Serpenti a neomezená představivost řecké módní návrhářky Mary Katrantzou se spojily a zahájily novou kapitolu proslulé ságy „Serpenti Through the Eyes of“. Mary, jež je uznávaná jako „královna potisku“ pro své bujné a maximalistické kreace, měla tu čest volně reinterpretovat ikonický model Serpenti Forever.

„Serpenti je pro mě symbolem ženskosti, transformace a znovuzrození, jeho symbolická podstata sahá až do starověké římské a řecké mytologie. Serpenti se zbavuje kůže, aby umožnil další růst, a tato myšlenka metamorfózy se pro naši spolupráci stala inspirací. Každý z nás totiž prožívá svou vlastní cestu růstu a všichni procházíme životem nějakým typem metamorfózy. To je důvod, proč má Serpenti hned několik hlubokých významů.“ – Mary Katrantzou

Módní návrhářka představila tři nové modely, které dávají na obdiv dokonalé řemeslné zpracování, svěží barevné odstíny a detaily inspirované šperkařskou výrobou – kabelky Serpenti Metamorphosis, Serpenti Metamorphosis Handle a Serpenti Metamorphosis Minaudière, přičemž každá jedna z nich je výsledkem více než 40 hodin odborné umělecké práce. Není radno váhat, jelikož jsou dostupné pouze v limitovaném množství.

Model Serpenti Metamorphosis Handle má jemnou a hladkou prošívanou kůži a promyšleně ztělesňuje koncept přeměny až do posledního detailu. Zlatou třešničkou na dortu je unikátní uzávěr ve tvaru hadí hlavy s očima ve formě drahých kamenů ve tvaru slzy.

Serpenti Metamorphosis Minaudière je unikátním kouskem hned na první pohled. Kabelka má šestihranný tvar hlavy hada s očima drahých kamenů ve tvaru kapky. Inspiraci si tento model vzal u oblíbených hodinek Bulgari Serpenti a pyšní se hned ve dvou odlišných podobách – v malém provedení v odstínu světle zlaté s dlouhým nebo krátkým dvojitým řetízkem, a ve středně velkém provedení vhodném pro nošení v ruce, dostupným s černobílými, vícebarevnými nebo křišťálově růžovými smaltovanými články.

Třetím modelem je kabelka Serpenti Metamorphosis, která je obklopena létajícími motýli připomínajícími mandalu, v jejímž středu se nachází uzávěr v podobě ničeho jiného než hlavy hada. Všechny tři kabelky navíc spojuje vnitřní kovový štítek se signaturou „Mary Katrantzou x Bvlgari“.

Zdroj foto: Bvlgari

Autorem článku je Michaela Hnátková. Článek najdete v kategorii doplňky, kabelky, luxusní kabelky, módní kabelky a módní značky a návrháři.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu