Jak si vybrat nejlepší obal na iPhone?

Jak si vybrat nejlepší obal na iPhone?

2. června 2021,

Ať už máte zbrusu nový iPhone, nebo jablečný telefon staršího data, určitě se vyplatí ho ochránit před poškrábáním a pádem. Rozhodně si zaslouží nějaký pěkný kryt, který jen podtrhne dokonalý minimalistický design. Podle čeho ho vybírat?

Je zvykem, že někteří výrobci začínají prodávat obaly na iPhone ještě před tím, než je nový model iPhone uveden na trh. Spolu s uvedením se pak výběr dramaticky zvětšuje a člověk vlastně netuší, jaký obal na iPhone je ten nejlepší. Pojďme si v tom udělat jasno.

Materiál hraje velkou roli

První volbou je plast. Levný materiál, který přichází obvykle v celé řadě různých designů. Je cenově dostupný, což je jeho největší výhoda. Bohužel má časem tendenci zažloutnout či změnit svou barvu, a tak budete brzy nuceni ho vyměnit.

Dřevěné kryty na iPhone působí luxusně, obvykle si je můžete nechat uzpůsobit na míru, tedy nechat si na ně vyvést nějaký potisk. Není ovšem tolik odolný, může ho zničit i voda, případně se snadno poškrábe.

Kožené pouzdro vašemu iPhonu rovněž dodá luxusní nádech. Kryt na iPhone z pravé kůže je sice trochu dražší záležitostí, ale vyplatí se. Vydrží vám dlouhé roky.

Pak tu máme ještě další méně využívané materiály, například karbonové vlákno. To už jsou ale spíš speciality.

Na co byste se kromě designu měli dívat?

Chtějte opravdu praktický kryt. Takový, který neklouže v ruce, aby vám telefon jen tak nevypadl. Hledejte kryt, co chrání telefon ze všech stran, pokud nemá spodní nebo horní hranu, snadno se vám poškrábou. Důležitá je i ochrana fotoaparátu. Máte-li iPhone s vyvýšenou čočkou fotoaparátu, obal by měl být vyšší než čočka, ať zabraňuje jejímu poškrábání.

A ten design?

Ten už necháme na vás. Někomu se líbí minimalistické jednobarevné kryty, další ocení značkový kryt Guess. Podívejte se například do pestré nabídky Appleking.cz a vyberte si kryt na iPhone přesně podle svých představ.

Autorem článku je Petra Havlíková. Článek najdete v kategorii doplňky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu