Šetřete vodu s námořnickými tričky Vodáci od značky Bohempia

Šetřete vodu s námořnickými tričky Vodáci od značky Bohempia

20. června 2021, limitovaná kolekce, Bohempia, kolekce Vodáci, námořnická trička

Sponzorované odkazy

Český módní label Bohempia přichází s novou limitovanou kolekcí triček s význačným názvem Vodáci, která vznikla proto, abychom se zamysleli nad spotřebou vody v našich domácnostech, ale především v našich šatnících. Šetřeme proto vodu se stylovými tričky od Bohempia, protože „namočeni“ jsme v tom všichni.

Pánská a dámská pruhovaná trička z této unikátní série jsou vyrobena z technického konopí, která při své výrobě spotřebují výrazně méně vody než jiný textilní materiál. Udržitelná trička koupíte za cenu 800 Kč pánské a dámský střih za 750 Kč v kamenném obchodě Bohempia v pražském Karlíně nebo online na www.bohempia.com.

Limitka Vodáci

Vodáci jsou novou limitovanou kolekcí od české značky Bohempia, které jsou částečně vyrobeny z technického konopí. To patří mezi nejšetrnějších materiály na světě a unikátní je i díky celé řadě dalších funkčních vlastností, kterými disponuje, ale i kvůli způsobu pěstování a svou nenáročností.

Konopí šetří vodu

Při samotném pěstování a výrobě textilu z konopí se spotřebuje mnohem méně vody než u jiných textilii, které se nadměrně využívají při výrobě módního oblečení. Bohempia proto hledá nové alternativy, jak šetřit naše šatníky a měnit zakořeněné postupy zbytečného plýtvání vody v módním průmyslu.

Nadčasový styl

Samozřejmě nechce obětovat styl, protože ten je věčný. Jak jistě víte, módní průmysl hraje velkou roli ve znečištění vody a její nadměrné spotřebě. Mezi nejdůležitější činitel patří bezpochyby pěstování bavlny nejen kvůli znečišťování vody, ale především kvůli extrémní spotřebě. Bavlna je totiž opravdovým žíznivcem, protože na vypěstování jedno kilogramu bavlny je zapotřebí 10 tisíc litrů vody.

Bavlna vs konopí

Pro jednodušší představu, na výrobu jednoho kusu obyčejných bavlněných džínů, které máme doma, je zapotřebí okolo 7 tisíc litrů vody a jednoho trička zhruba 2 500 litrů. Pro ještě lepší vysvětlení, běžný člověk by měl v rámci správného pitného režimu vypít okolo 1 tisíc litrů vody za rok. To máte jedno tričko na více jak dva roky. Další velkou nevýhodou bavlny je i fakt, že se jí daří růst pouze v horku a vlhku.

Bavlna z tropů, konopí u nás

Musí se proto pěstovat v subtropických pásmech, proto je potřeba ji pořádně a pravidelně zalévat. Oproti tomu, technické konopí, ze kterého Bohempia vyrábí všechny své výrobky, se pěstuje v našich klimatických podmínkách. Odpadává tak potřeba dovážet materiál z jiných kontinentů a nevzniká uhlíková stopa.

Pokud je tedy něco, co nás značka Bohempia učí, kromě toho, jak nosit udržitelnou módu, je to, že změnit můžeme cokoliv, pokud budeme chtít. Aby Bohempia upozornila na plýtvání vodou v textilním průmyslu ještě víc, vytvořila přehlednou stránku plnou zajímavých informacích na toto téma: https://bohempia.com/…kym-trickem/.

Zdroj foto: Bohempia.cz

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, pánské oblečení a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu