Nová kolekce značky Leeda: TOUCH ME! vol.2

Nová kolekce značky Leeda: TOUCH ME! vol.2

12. července 2021, nová kolekce Leeda, Leeda, TOUCH ME! vol.2, dámské šaty, trička, sukně

Sponzorované odkazy

Nová kolekce Leeda volně navazuje na kolekci s názvem TOUCH ME! Vznikly nové střihy, dezény látek i výšivky. Barevnost je oproti minulé kolekci svěžejší a celkově jasnější.

Černou a bílou doplňují kobaltová modrá, tyrkysová i růžová. Střihy jsou minimalistické, modely variabilní, často asymetrické, linie čisté a jednoduché. Nově vznikly i večerní modely poseté flitry, několik svatebních modelů nebo variabilní vrstvené korzetové šaty s originálním potiskem.

Potisky látek

Autorské potisky materiálů vznikly ve spolupráci s grafickým designérem Mariem Corradinim.

„Jako výraz úcty k použitým materiálům vznikla z fotografií odstřižků látek z kolekce velká fotokoláž, která posloužila jako základ pro celou kolekci. Výsledný vzor, přestože je složen z „odpadního materiálu“ působí jako abstraktní obraz jehož struktury lákají k dotyku. Do stylingu jsem vybrala šperky od renomované designérky Janji Prokić i mladé talentované šperkařky a studentky UMPRUM Magdaleny Šťastníkové. Tenisky od Pár Prague s modely perfektně ladí a exkluzivně je lze také v Leedě také zakoupit." Říká designérka Lucie Kutálková.

Leeda byla založena roku 2003

Tvorba Lucie Kutálkové je minimalistická, s promyšleným detailem, důrazem na nositelnost, kvalitu, nadčasovost i udržitelnost. Věnuje se rovněž individuální zakázkové tvorbě. Její design se vyznačuje lehkostí a elegancí i netradičním kombinováním sportovních a elegantních prvků. Vyzařuje zdravé sebevědomí a nezávislé myšlení.

Leeda podporuje udržitelnost, a proto je možné si některé modely jednorázově zapůjčit. Můžete ji navštívit v kamenném obchodu v Bartolomějské ulici nedaleko Národního divadla. Najdete tam nejen kolekce Leeda, ale i pečlivě vybrané šperky a doplňky, zejména lokálních designérů. Designérka je také spoluzakladatelkou nízkoprahové dílny pro ženy v tísnivé sociální situaci – Metráž.

Návrhy pro celebrity

Navrhovala kostým i na natáčení pro Liv Tyler či ex Bond Girl Olgu Kurylenko. V Leedě nakupovaly oscarové herečky Tilda Swinton nebo Susan Sarandon a na českém červeném koberci je s oblibou nosí Jenovéfa Boková, Aňa i Ester Geislerovy, Ivana Jirešová, Barbora Poláková, Erika Stárková a další nejen známé osobnosti.

Optická realizace kolekce

  • foto: Anežka Horová
  • šperky: Janja Prokić, Magdalena Šťastníková
  • boty: Pár Prague
  • modelka: Karolína / New Aliens
  • make up: Renata Zelinková
  • křeslo: Stella Atelier

Více na

Zdroj foto: Leeda

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, módní značky a návrháři a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu