Z newyorského metra na ikonické plátěnky: Conversky Keith Haring

Z newyorského metra na ikonické plátěnky: Conversky Keith Haring

22. července 2021, tenisky, Converse, Keith Haring, limitovaná edice

Sponzorované odkazy

Všem známá oděvní značka Converse navázala další spolupráci – konkrétně s Keithem Haringem – a přináší nabitou limitovanou edici, která promítá myšlenku, že svět můžeme změnit díky vlastní kreativitě.

Keith Haring – nekonvenční umělec

Americký malíř a společenský aktivista Keith Haring se narodil v padesátých letech minulého století v Pennsylvanii a už jako malý rád maloval komiksy. Po dokončení střední školy se přestěhoval do New Yorku, kde se seznámil s graffiti, které hluboce ovlivnilo jeho vlastní tvorbu. V osmdesátých letech ve stanicích newyorského metra vyplňoval černé reklamní tabule a jeho kreseb si začali všímal nejen cestující metra, ale také reklamní agentury, komerční muzea a galerie. Barevnost jeho uměleckých děl a jasné hravé kompozice odrážejí podobnost s domorodými kresbami v unikátním stylu prolínání lidských a zvířecích figur.

V roce 1988 byl Haring diagnostikován s AIDS a o dva roky později této nemoci podlehl. Jeho díla však stále kolují světem a inspirují tisíce lidí.

Z newyorského metra na ikonické plátěnky

Umělec, který celý život vedl boj proti konvencím a stavěl se na stranu utlačovaných, teď promítá své umění na modely tenisek Converse. Pro ikonické bílé Chuck 70 byl zvolen motiv dobře známé lidské siluety s květem místo hlavy doplněný o červený detail. Run Star Hike zase zaujme svou provokativní bílou kresbou a barevným color-blockingem na platformě. A v neposlední řadě zde máme i modely Chuck Leather a Chuck All Star, které jsou celé pokryté jeho černobílého pop artu.

U oděvu to však nekončí. Converse představil i limitovanou edici černých a bílých triček s velmi zajímavými potisky Haringových výtvorů, včetně ikonické siluety tanečníka, která se stala jeho poznávacím znamením. A pro ty největší fanoušky streetstylu limitka nabízí i populární bucket hat.

Všechny produkty limitované kolekce jsou k dostání u vybraných prodejců.

Zdroj foto: Converse

Autorem článku je Michaela Hnátková. Článek najdete v kategorii obuv, módní značky a návrháři, tenisky a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu