Leeda Red Carpet: tváří je Jenovéfa Boková

Leeda Red Carpet: tváří je Jenovéfa Boková

13. srpna 2021, kolekce Leeda Red Carpet, Leeda, kolekce Red Carpet, Jenovéfa Boková

Sponzorované odkazy

Tváří kolekce Leeda Red Carpet se tentokrát stala herečka a hudebnice Jenovéfa Boková. Ta s oblibou obléká modely designérky Lucie Kutálkové na různé akce jako je Český lev, MFF Karlovy Vary, předávání Ceny české filmové kritiky a další.

Šaty Leeda Jenovéfa Boková vynesla i v roce 2018, kdy obdržela Českého lva za nejlepší herecký výkon ve filmu Chvilky.

„Je pro mne velmi důležité obklopovat se inspirativními lidmi. Jenovéfy charisma i vtip mi dodává energii pro další tvorbu. Naší spolupráce si velmi vážím a když kolekci navrhuji, častokrát už počítám s modelem pro ni. Přesto, že je moje tvorba převážně minimalistická, neubráním se lesku a třpytu různých materiálů, které pro kolekce určené zejména na společenské události vybírám. Velmi ráda také pracuji i s hedvábím v mnoha jeho podobách. Šaty jsem doplnila šperky od renomované designérky Janji Prokić a mladé talentované šperkařky a studentky UMPRUM Magdaleny Šťastníkové." Popisuje kolekci designérka Lucie Kutálková.

Leeda byla založena roku 2003

Tvorba Lucie Kutálkové je minimalistická, s promyšleným detailem, důrazem na nositelnost, kvalitu, nadčasovost i udržitelnost. Věnuje se rovněž individuální zakázkové tvorbě. Její design se vyznačuje lehkostí a elegancí i netradičním kombinováním sportovních a elegantních prvků. Vyzařuje zdravé sebevědomí a nezávislé myšlení. Leeda podporuje udržitelnost, a proto je možné si některé modely jednorázově zapůjčit.

V kamenném obchodě

Můžete ji navštívit v kamenném obchodu v Bartolomějské ulici nedaleko Národního divadla. Najdete tam nejen kolekce Leeda, ale i pečlivě vybrané šperky a doplňky, zejména lokálních designérů. Designérka je také spoluzakladatelkou nízkoprahové dílny pro ženy v tísnivé sociální situaci – Metráž. Navrhovala kostými na natáčení pro Liv Tyler či ex Bond Girl Olgu Kurylenko.

Celebrity Leedu znají

V Leedě nakupovaly oscarové herečky Tilda Swinton nebo Susan Sarandon a na českém červeném koberci je s oblibou nosí Jenovéfa Boková, Aňa i Ester Geislerovy, Ivana Jirešová, Barbora Poláková, Erika Stárková a další nejen známé osobnosti.

Focení kolekce Leeda Red Carpet

  • fotografie: Anežka Horová
  • šperky: Janja Prokić, Magdalena Šťastníková
  • modelka/herečka: Jenovéfa Boková
  • make up: Renata Zelinková
  • křeslo: Stella Atelier
Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, módní značky a návrháři, šperky a hodinky a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu