Puma chrání lesy a pralesy s ekologickou organizací Canopy

Puma chrání lesy a pralesy s ekologickou organizací Canopy

12. září 2021, Puma, Canopy, ochrana lesů ochrana pralesů, udržitelnost, uhlíková stopa

Sponzorované odkazy

Značka Puma e zavázala, že bude chránit pralesy a lesy po celém světě, a to šetrným získáváním papíru, lepenky a viskózy prostřednictvím nového partnerství s neziskovou ekologickou organizací Canopy.

Cílem značky Puma je do roku 2022 využívat pro veškeré své lepenkové a papírové obaly materiály výhradně recyklované nebo certifikované zdroje a zajistit tak, že nepocházejí z nepostradatelných lesů naší planety.

Hot Button Report

Viskóza využitá v produktech PUMA musí pocházet od špičkových výrobců vláken, kteří jsou pravidelně auditováni a poté hodnoceni společností Canopy v jejich Hot Button Reportu. Nákupem výhradně od dodavatelů s nejvyšším hodnocením od Canopy se PUMA vyhne riziku užívání materiálů pocházejících z pralesů a ohrožených lesů.

Pack4Good a CanopyStyle

V rámci partnerství se společností Canopy se Puma přihlásila také k iniciativám Pack4Good a CanopyStyle, jejichž cílem je posílení dodavatelských řetězců při záchraně lesů. Přinášejí také alternativní řešení v hlavních výrobních oblastech, jako jsou produkce viskózy a obalových materiálů.

Značka Puma se již dlouhodobě snaží posouvat svou výrobu zelenějším směrem. Další její aktivitou v rámci udržitelných závazků je, že do roku 2025 bude 9 z 10 produktů Puma napříč portfoliem vyrobeno z více udržitelných materiálů. V roce 2021 značka rovněž uvedla na trh několik nových udržitelných kolekcí.

Kolekce ReGen

Při tvorbě kolekce ReGen hledala cestu, jak znovu využít odpad. Obuv, oděvy a doplňky jsou vyrobeny z průmyslového odpadu vzniklého při výrobě produktů PUMA a z dalších recyklovaných materiálů. Kolekce Exhale, na jejímž vzniku se podílela i modelka Cara Delevingne, pak využívá recyklovaný polyester a kompenzuje uhlíkovou stopu.

Zdroj foto: Puma

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, pánské oblečení a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu