Louis Vuitton Les Extraits: vůně léta s Frankem Gebrym

Louis Vuitton Les Extraits: vůně léta s Frankem Gebrym

26. července 2021, Louis Vuitton, Les Extraits, Frank Gebry

Sponzorované odkazy

V letních měsících je obzvlášť důležité dbát na to, abychom v naší koupelně měli nějaký kvalitní parfém, který vydrží celé hodiny a udrží nás svěží i v parných vedrech. Francouzská značka Louis Vuitton proto uvedla na trh novou kolekci parfémů s názvem Les Extraits, která zahrnuje pět vůní: Cosmic Cloud, Dancing Blossom, Rhapsody, Stellar Times a Symphony.

Nová kolekce vznikla ve spolupráci s Frankem Gehrym, americko-kanadským architektem, který je shodou okolností v Česku známý jako jeden z autorů Tančícího domu. Pro značku Louis Vuitton tentokrát vymyslel neskutečný design lahviček s trojrozměrným stříbrným víčkem, který připomíná linoucí se vůni samotných parfémů.

Nové vůně formuloval domácí parfémař Jacques Cavallier Belletrud, kterého inspirovaly vůně vznášející se vzduchem kolem francouzského města Grasse, kde je umístěna jeho laboratoř. „Parfémy vytvářejí okamžiky rozkoše a intimního potěšení. Je to akt lásky k druhým i k sobě samému. S Frankem Gehrym sdílíme touhu vytvořit nerovnováhu, jež by se mohla stát rovnováhou, kontrast a souvislosti, které se zdají být neslučitelné,“ uvedl Belletrud.

A jak již bylo zmíněno, Louis Vuitton ve své nové kolekci představuje hned pět nových vůní, které byly představeny během exkluzivní večeře pořádané Delphine Arnault ve společnosti Franka Gehryho v La Fondation Louis Vuitton:

Cosmic Cloud – pudrová a ovocná vůně s tóny bergamotu a pačuli

Dancing Blossom – květinová vůně jasmínového sambacu, květové růže, osmanthu a indické tuberózy

Rhapsody – moderní chypre parfém s mechem, vetiverem a růží, zvýrazněných čerstvým maté a konvalinkou

Stellar Times – silná dřevitá vůně s nádechem pomerančového květu a jantaru

Symphony – vyroben z čerstvé zázvorové kůry s bergamotem a grapefruitem

Zdroj foto: Louis Vuitton

Autorem článku je Michaela Hnátková. Článek najdete v kategorii kosmetika, módní značky a návrháři a parfémy a vůně.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu