K létu patří plavky, co letos frčí?

K létu patří plavky, co letos frčí?

21. srpna 2021, plavky, léto, móda, jednodílné plavky, dvoudílné plavky

Sponzorované odkazy

Co by to bylo za léto, kdybychom si alespoň jednou nešli někam zaplavat? Nezáleží na tom, zda-li preferujete přírodní koupaliště, bazén na své vlastní zahradě či aquaparky v exotických zábavních parcích – všichni toužíme po plavkách, které nám dokonale padnou, zakryjí naše nedokonalosti a naopak zvýrazní naše přednosti. Skvělým příkladem je kolekce trendy plavek Fashion Arena Prague Outlet, která nabízí nespočet střihů a barev za skvělou cenu.

Výběr vrchního dílu plavek

Z ohledem na to, kolik různých variant v dnešní době plavky mají, je poněkud zavádějící správný výběr k proporcím vaší postavy. Nejpopulárnějším střihem posledních let je takzvaná bandáž – pruh elastického materiálu bez ramének, který vám zaručí dokonalé opálení a je vhodný především pro ženy s menším poprsím.

Méně objemnému hrudníku také bude slušet vyztužená push-up podprsenka s úzkými ramínky nebo šněrováním za krkem, která vám zase nabídne daleko větší oporu než zmiňovaná bandáž. Příkladem jsou tyto krásné dvoudílné plavky Calzedonia, jejichž vrchní díl původně stál 850 Kč, nicméně jeho outletová cena činí 424 Kč.

K dokonalému vymodelování poprsí slouží trojúhelníkový střih, který může být měkce vyztužený nebo obsahovat kostici. Tyto vršky mají zpravidla zavazování na krk, a proto je třeba před koupí zvážit, zda s objemem vašeho hrudníku nebude zbytečně trpět váš krk a šíje.

K méně populárním střihům, avšak stále elegantním, patří plavky tankini, které jsou jakýmsi kompromisem mezi plavkami jednodílnými a dvoudílnými. Svým tvarem připomínají sportovní podprsenky a dokáží tak prsům dodat potřebnou oporu. A přestože jsou oblíbené především u dam středního věku, vypadají skvěle i na mladých slečnách.

Výběr spodního dílu plavek

S výběrem spodního dílu je to jednoduché – záleží jen na tom, kolik toho chcete zakrýt. Štíhlé sebevědomé dámy volí klasický bikinový střih. Ženy, které se stydí za své vypoulené podbříško, zase často sahají po kalhotkách s vysokým pasem. Vybírat si ale také můžete mezi šortkami nebo sukýnkami, které zakrývají případné nedokonalosti pokožky na nohou – jejich jedinou nevýhodou je, že opticky zkracují nohy.

Jednodílné plavky

Možná byste si řekli, že jednodílné plavky jsou spíše pro starší dámy, nicméně opak je pravdou. V dnešní době existují nejrůznější střihy, od hlubokého dekoltu, přes vyztužení, až po více či méně odhalená záda. Všechny ale krásně kopírují linie těla, a proto si u nich při výběru můžete hrát s kdejakými vzory a potisky. Dokonalým kontrastem mohou být zahalující plavky s rukávy Rip Curl za outletovou cenu 1 469 Kč a jednodílné plavky s hlubokým výstřihem Rip Curl za 1 189 Kč.

Tyto a mnohem víc plavek si můžete prohlédnout na Fashion Arena Prague Outlet.

Autorem článku je Michaela Hnátková. Článek najdete v kategorii módní značky a návrháři, plavky a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu