Louis 200: Dvousté výročí narození Louise Vuittona, to je oslava výjimečného života

Louis 200: Dvousté výročí narození Louise Vuittona, to je oslava výjimečného života

3. srpna 2021, Louis Vuitton, výročí, historie, Louis 200, Dvousté výročí narození Louise Vuittona,

Sponzorované odkazy

Za proslulým módním domem stojí jeden muž, Louis Vuitton. Narodil se 4. srpna 1821. O dvě stě let později proběhnou globální oslavy dvoustého výročí jeho narození. Těšit se můžete na sérii kreativních akcí, které vzdají hold Louisovu vizionářskému duchu, který prostřednictvím značky žije dál.

Louis Vuitton

Během několika příštích měsíců připomene iniciativa Louis 200 život a odkaz Louise Vuittona – dobrodruha, podnikatele, designéra a inovátora – prostřednictvím rozličných médií a speciálních kolaborací z různých koutů světa. Připravena je video hra s vloženými NFT; okouzlí vás výlohy butiků, které představí kufr v podobě lodi pohledem 200 výjimečných osobností; zapomenout nesmíme ani na velký Louisův triptych, který namaloval Alex Katz.

Novela a dokument

Dále vyjde populární novela od francouzské autorky Caroline Bongrand o Louisově životě a plánech. V říjnu ji vydá nakladatelství Gallimard a k dispozici bude ve francouzštině a angličtině. Neméně zajímavý bude dokument Looking for Louis, vyprávějící příběh mladého dobrodruha. Bude k dispozici na streamingových platformách a odkryje osud Louise Vuittona, od skromných začátků až po jeho nikdy nekončící odkaz. Iniciativa Louis 200 je víc než jen pouhý hold. Je přenesením Louisovi cesty prostřednictvím veřejné a kolektivní zkušenosti, která je katalyzátorem nekonečné inspirace.

Louis 200

Louis 200 nás blíže seznámí s Louisovými počátky, opředenými mnoha mýty. Ať už vlivem osudu nebo z vlastního přesvědčení, rozhodl se ve 14 letech opustit své rodné město Anchay ve francouzském regionu Jura. Cestoval pěšky a o dva roky později dorazil do Paříže. Vyučil se u uznávaného výrobce kufrů a baliče zavazadel, Romaina Maréchala. V roce 1854 založil svůj vlastní módní dům na pařížské adrese 4 rue Neuve-des-Capucines nedaleko Place Vendôme, místa, kde se koncentrují nejuznávanější módní domy.

Byl v úzkém vztahu s návrhářem Charlesem Frederickem Worthem a byl jmenován výrobcem a baličem zavazadel císařovny Eugénie. Jeho fáma rostla a jeho intuice, že segment výroby zavazadel získá s rozvojem dopravy na významu, se ukázala jako správná. S velkou dávkou vynalézavosti a řemeslného umění se mu podařilo vyvinout voděodolné potažené plátno a opatřit kufry rovnými víky – tyto kroky radikálně změnily funkčnost zavazadel.

Pouto vizionářů

Projekt Louis 200 vytváří pouto mezi Louisem, inovátorským výrobcem a baličem zavazadel, a všemi vizionáři moderní doby, kteří každý den posouvají hranice své celoživotní práce. Tuto aktivitu nedoprovázejí žádné související uvedení nových produktů, je čistým ztělesněním kreativity, osvícení a tvoření. Nepracuje s podobou typické výstavy, ale představuje alternativní a zábavné formáty, které zvou fanoušky značky Louis Vuitton, aby se seznámili s historií módního domu v současném kontextu.

dům Louise Vuittona

Hra Louis

Od 4. srpna si můžete stáhnout hru Louis: The Game prostřednictvím App Store a Google Play pro systémy Android. Následně budou v rámci iniciativy Louis 200 v rámci celé sítě butiků odhaleny oslavné výlohy. Ty zpodobňují očima 200 talentovaných osobností napříč obory Louise – muže, jehož jméno je synonymem té nejvyšší kvality a neopakovatelného savoir-faire. Na úvodní aktivity, vydání novely a představení dokumentu navážou do konce roku 2021 další akce.

Michael Burke, šéf módního domu Louis Vuitton o projektu Louis 200 říká: „Nadčasový příběh „Louis" vypráví historii toho, jak odvážný, inovativní a přirozený vůdce dokázal stvořit a předat budoucím generacím jedinečný módní dům. Díky originálním a dynamickým iniciativám Louis 200 nyní můžeme ocenit Louise, jako ikonu své i dnešní doby".

Zdroj foto: Louis Vuittom

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii módní značky a návrháři, ostatní, ostatní, tašky a batohy a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu