Jak zabránit pocení a zmírnit příznaky

Jak zabránit pocení a zmírnit příznaky

2. srpna 2021,

Pocení je přirozená reakce lidského organismu na vyšší teplotu či nadměrnou zátěž. Pot slouží k ochlazení, ale i odstranění toxinů z těla. Jenže přílišné pocení může být skutečně nepříjemným problémem, který je potřeba odstranit či alespoň zmírnit příznaky. Dnes to naštěstí není nic komplikovaného, protože existuje hned několik různých způsobů.

Pravidelná hygiena a vhodné oblečení

Pro zmírnění pocení je naprosto základní pravidelná hygiena. Pomocí sprchování, kdy můžete využít i šampony s bylinnými výtažky, snížíte případný zápach. Pokud na pocení trpíte, je vhodné nosit oblečení z přírodních materiálů, jako jsou bavlna, len či bambus. Přírodní látka totiž dokáže pot dobře absorbovat a snižuje i případný zápach, což je velká výhoda v porovnání s umělými vlákny.

Kvalitní antiperspirant

Pro zabránění pocení je vhodné sáhnout také po kosmetických přípravcích. Konkrétně jde o nejrůznější antiperspiranty. Pokud se rozhodnete pro antiperspirant, máte na výběr hned z několika různých možností. Buď si zvolíte klasický přípravek ve spreji, nebo se rozhodnete pro kuličkový roll-on či tuhý antiperspirant. Samozřejmostí je následný výběr z mnoha vůní pro dámy i pány. Zajímavostí může být osvěžující deodorant na intimní partie nebo nejrůznější prostředky určené speciálně pro citlivou pokožku.

Speciální přípravky proti nadměrnému pocení

Někteří lidé se potí opravdu hodně. Pro zmírnění těchto negativních příznaků jsou vyvinuty speciální antiperspiranty. Konkrétně jde například o přípravek Driclor. Ten dokáže nadměrné pocení zmírnit až o polovinu zhruba po týdnu používání. V rámci udržovací aplikace navíc stačí nanášet pouze jednou za týden a případně kombinovat s vůněmi, protože Driclor sám o sobě není nijak parfémován, takže se hodí naprosto pro všechny. Před větším použitím však na menší ploše kůže ověřte, zda nemáte alergickou reakci.

Autorem článku je Petra Havlíková. Článek najdete v kategorii kosmetika.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu