Značka Denisa Dovala představila mimozemskou kolekci Extraterrestrial

Značka Denisa Dovala představila mimozemskou kolekci Extraterrestrial

16. září 2021, Mercedes-Benz Prague Fashion Week, Denisa Dovala, dámská móda, módní přehlídka, kolekce

Sponzorované odkazy

Alfou i omegou kolekce SS22 značky Denisa Dovala se staly návrhářčiny autorské potisky. Jedná se o soubor abstraktních obrazců, které vyobrazují mimozemské bytosti z jiných sfér, jež se usídlily ve schránách lidských těl. Samotné modely jsou pak představou o tom, jak lze takové schránky nosit.

Extraterrestrial by Denisa Dovala

Kolekce je pro Denisu Dovalovou odkazem a připomínkou fascinace vesmírem a mimozemšťany, kterou si v sobě pěstuje již od mala. „Jako dítě jsem si ráda četla o vesmíru a představovala si mimozemské bytosti mezi řádky,“ prozrazuje designérka.

Celou kolekcí se prolínají abstraktní fantazijní kresby, které v kombinaci se symetrickou manipulací s látkou vytvářejí u některých outfitů 3D objektovou konstrukci. Jiné modely naopak nechávají svojí jednoduchou splývavou siluetou vyniknout samotné potisky látek. Denisina kolekce je i přes svůj velice specifický námět a artové provedení laděná do konceptu SS22.

Kolekce S/S21 Extraterrestrial

Kolekce S/S21 byla prezentovaná v rámci Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku, na kterém designérka představila svoji práci již několik sezón za sebou. Tentokrát se jí inspirací stal vesmír a mimozemské bytosti. Hudbu speciálně pro přehlídku složila návrhářčina sestra Zuzana Dovalová.

Denisa Dovalová

Denisa Dovalová je módní návrhářka z Prahy. Absolvovala magisterský obor Design oděvu na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Cennou zkušeností pro ni byla práce v ateliéru Iris van Herpen. V roce 2014 se umístila na prvním místě v soutěži pro mladé módní návrháře Talent Black Card.

Od roku 2012 se designérka se svou značkou Denisa Dovala účastní důležitých módních události v Česku i zahraničí jako jsou Mercedes-Benz Prague Fashion Week, kterého se pravidelně účastní již po několik sezón, Kiev Fashion Days, Designblok, Mercedes-Benz Fashion week Central Europe v Budapešti a mnohé další.

Záznam přehlídky MBPFW SS22 NANICHE by Natalei Dufkova/Denisa Dovala/Valérie Jurčíková naleznete na odkaze zde

Zdroj foto: Denisa Dovala; Mercedes-Benz Prague Fashion Week

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii módní peklo, ostatní, ostatní a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu