Nová kolekce Levis Vintage Clothing

Nová kolekce Levis Vintage Clothing

16. října 2021, Nová kolekce Levis Vintage Clothing, nová kolekce Levis, kolekce Vintage Clothing

Sponzorované odkazy

Kolekce značky je inspirovaná béčkovými teenagerskými filmy z Hollywoodu 50. a 60. let. Víkendový flám násilnických pankáčů! Kluci soupeří o zkaženou puberťačku! Smrt při tajných závodech aut! To vše je zakomponováno v nové kolekci značky Levis Vintage Clothing.

Rebelie náctiletých

V 50. a 60.letech nebylo v Americe nic většího než vztek a rebelie teenagerů. Alespoň se vás o tom snaží přesvědčit Hollywood a řada teenagerských béčkových filmů z té doby. Víkendový flám násilnických pankáčů! Kluci se perou o zkaženou puberťačku! Smrt při tajných závodech aut! Byť tyto filmy většinou nesplnily, co slibovaly, trailery a reklama se postaraly o zábavnou podívanou. A také posloužily jako inspirace pro novou kolekci Levis Vintage Clothing podzim/zima 2021.

The Shocking Truth

Nová kolekce nese název The Shocking Truth, Šokující pravda, a z plakátů béčkových filmů pro teenagery z 50. a 60. let přebírá divoké barvy a přehnaně stylizované obrazy. Univerzitní bundy a saténové bombery. Košile s rozhalenkou a svetry s geometrickými vzory. A samozřejmě denim. Spoustu denimu.

Satén, Ballon a spol.

Mezi nejzajímavější kousky patří pánská červená saténová bunda Climate Seal Jacket s kožešinovým límcem, reprodukce verze z 50. let minulého století, a pánské kalhoty 1920s Balloon, super široké džíny podle verze z 20. let minulého století. V nabídce je také řada džísek včetně Type II Long Trucker Jacket, delší interpretace dobových džínových bund.

Pro ženy je tu saténový Bomber Black & Red s motivem plačící kočky vyšitým na zádech, který připomíná bundy teenagerských gangů z 50. let. Zelenkavý vlněný kabát Duffell Coat je zase inspirovaný kousky, které nosili studenti.

Černé Levis 701

K dalším novinkám patří černá verze džínů Levis 701, v padesátých letech minulého století to byly první dámské džíny prodávané předeprané. Zajímavostí jsou džíny 1960 501®z podle původního střihu z roku 1960, který byl evolucí první zipové verze pětsetjedniček z roku 1954. Jsou vyrobeny z 12uncového denimu Red Selvedge. Kolekce nabízí také celou řadu topů s výraznými geometrickými potisky a agresivní estetikou dobových marketingových plakátů.

Jako návrhy kostýmů do filmu

Ke kolekci Levis Vintage Clothing přistupovali designéři značky jako by navrhovali kostýmy pro jeden z těch odstrašujících filmů pro teenagery. Je to kolekce, která oslavuje laciné vzrušení z nízkorozpočtových filmů, které se ale nakonec staly kultovní klasikou hollywoodské kinematografie.

Celou kolekci najdete v novém pražském Levis Storu v ulici Na Příkopě 6 nebo na levi.com.

Zdroj foto a info: Levis

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, pánské oblečení a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu