Hledáte dárek pod stromeček pro ni i pro něj? A co takhle Converse x Basquiat?

Hledáte dárek pod stromeček pro ni i pro něj? A co takhle Converse x Basquiat?

30. října 2021, Converse x Basquiat, Converse, Basquiat, tenisky

Sponzorované odkazy

Hledáte cool kousek na nohy, nebo jedinečný dárek pro někoho blízkého anebo už řešíte dárky pod stromeček? Jedním takovým unikáním se mohou stát tenisky Converse z řady Converse x Basquiat. Značka Converse tak oslavuje umělce Jean-Michel Basquiata na plátně tenisek a vnáší jeho umění zpátky do ulic – na obutých nohách.

Kdo je Basquiat?

Undergroundový umělec, který ovlivnil směrování umění v osmdesátých letech, se dostává na plátno ikonických tenisek Converse. Svou revolucionářskou vizi promítal Basquiat do graffiti, kterými šokoval davy v ulicích velkoměst. V nové kolekci se jeho práce vracejí zpátky do rušných ulic.

Converse Converse X BASQUIAT Chuck 70 Hi za 3 099 Kč

Na siluetách Chuck 70 a Skidgrip ožívá dílo „Kings of Egypt III“ (1982). Motivy jsou vytvořeny digitálním tiskem s vyšívanými detaily, které reprodukují umělecké dílo. Na botě tak nechybí typické elementy Basquiata jako abstraktní tvář, koruna a barevná typografie. Exploze abstraktních prvků vytváří unikátní vizuál ovlivněn egyptskou historii, zasazen do pouliční kultury.

Converse Converse X BASQUIAT Skid Grip OX za 2 399 Kč

Dílo „Pez Dispenzer“ (1984) se stalo hlavním motivem jak siluety Chuck Taylor All Star, tak i bavlněných triček v bílém a černém provedení. Radikální malba dinosaura s detailem koruny tvoří na první pohled rozpoznatelný rukopis brooklynského umělce. Jeden z nejikoničtějších kousků v moderní historii tak ožívá v šatníku současné generace.

Converse Converse X BASQUIAT Chuck Taylor All Star Hi za 1 999 Kč

Kolekce Converse x Basquiat je dostupná v pánské i dámské verzi u vybraných prodejců, třeba u Queens.cz, které vám zde prezentujeme.

  • Zdroj foto: Queens.cz
  • Úvodní foto: Converse X BASQUIAT Chuck 70 Hi
  • Zdroj info: Daniela Stará Hannová, Friendly Friends
  • Autor: Pavla Košík Jelínková
Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii obuv, dámské oblečení a pánské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu