Celoroční kolekce Josefiny Bakošové „Me“ je inspirována přírodou

Celoroční kolekce Josefiny Bakošové „Me“ je inspirována přírodou

3. prosince 2021, Celoroční kolekce, kolekce Josefiny Bakošové, kolekce „Me“, příroda, kolekce, Josefina Bakošová,

Sponzorované odkazy

Kdo má rád tvorbu návrhářky Josefíny Bakošové, určitě zajásá, když prozradíme, že je na světě její nová kolekce. A není jen tak ledajaká, je to kolekce celoroční, inspirována přírodou a plná klidu a vyrovnanosti. Tato kolekce pod příznačným názvem „Me“ navazuje na téma předchozí a pokračuje v něm. Inspirace přírodou, propojení květin a módy je u Josefiny Bakošové již standardem. Nová kolekce povyšuje květ hortenzie a jeho škálu pastelových odstínů barev.

Stylové a nadčasové

Kolekce „Me“ je plná krásně ženských kousků a zároveň univerzálních střihů. Z kousků můžeme jmenovat kalhoty evokující kalhotovou sukni, vypasovaná saka, midi sukně se vzorem, dlouhé šaty s nabíranými rukávy, sexy crop topy a nemohou chybět ani pro návrhářku typické oversize kabáty. Třeba cool novinka v podobě pestrobarevného zimního vlněného kabátu s geometrickým vzorem, který vznikl recyklací zbytkového materiálu.

Kolekce není o sezónnosti

Kousky z kolekce můžete vynosit po celý rok, není to jen sezónní záležitost. „Jsou to mé oblíbené kousky. Modely, které jsem celý rok prototypovala a nosila na důležité momenty mého života. Byl to třeba maturitní ples mé nejstarší dcery nebo premiéra úžasného filmu, pro který jsem navrhovala kostýmy. Jednotlivé modely představují takové moje zhmotněné vzpomínky,“ vysvětluje návrhářka.

Jaké barvy kolekci vévodí?

Barevná paleta kolekce je pestrá, nechybí zde pudrová, lososová, fuchsiově fialová a modrá. Prima jsou rovněž monochronní looky v černé a šedé barvě. A krásně jemnou hru barev stvořila návrhářka díky květům hortenzie, květiny, která je na každé zahradě na návrhářky milované Šumavě. To je totiž kraj, kde Josefina Bakošová strávila za poslední dva roky hodně času obklopena přírodou, která ji v kolekci „Me“ inspirovala.

„V kolekci najdete kousky, které můžete nosit během dne nebo je vzít večer do společnosti či na večírek a stále se v nich budete cítit příjemně a nikdy nebudete overdressed,“ říká ke své nové kolekci návrhářka.

Projekt SNÍ v galerii SEN O

S kolekcí přichází i projekt SNÍ, který vznikl v rámci galerie SEN O. SNÍ koncepčně prezentuje ženy v umění, které jsou fotografované ve svých domovských ateliérech společně s vlastní tvorbou a v šatech Josefiny Bakošové. Vybraná díla těchto umělkyň jsou zároveň postupně vystavována v galerii SEN O, kterou najdete v obchodě Harddeocre.

Výtěžek z prodeje děl jde na podporu centra Metráž, který dlouhodobě poskytuje pomoc ženám v nouzi. Do projektu se zatím zapojila zpěvačka Lenka Dusilová, designérka Kateřina Brůhová, malířka Zuzana Badinková nebo Nikola Šrajerová.

Kousky můžete pořídit online na josefinabakoso­va.com nebo v obchodě Harddecore na Senovážném náměstí 10 v Praze.

Zdroj foto: Josefina Bakošová

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení a módní značky a návrháři.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu