V čem tkví jedinečnost luxusních šperků Swarovski? V kvalitě, nápaditosti a jednoduchosti

V čem tkví jedinečnost luxusních šperků Swarovski? V kvalitě, nápaditosti a jednoduchosti

8. prosince 2021,

Luxusní šperky nemusíte nutně nosit jen při výjimečných příležitostech. Pokud sáhnete po správném provedení, může vás takový šperk doprovázet v podstatě na jakoukoliv akci. Nejdůležitější je, aby byl kvalitně zpracovaný a odrážel vaši osobnost.

šperkyšperky

Luxusní a exkluzivní šperky nesmí chybět žádné ženě

Krásný design náušnic, prstenů či náhrdelníků je samozřejmostí. Ale pokud chcete skutečný luxus, měl by mít šperk význam, myšlenku a příběh. Zejména se jedná o poslání, které bude dobře čitelné nejen nositeli, ale také jeho okolí. Zkrátka jde o přidanou a především trvalou hodnotu.

Exkluzivních šperků nemusíte mít doma plnou šperkovnici. Stačí jich jen pár, které můžete nosit jak jednotlivě, tak dohromady. Jejich hodnota tkví v kvalitním řemeslném zpracování a nadčasovosti. Ve šperkovnici by proto neměly chybět zlaté náušnice ani stříbrné prsteny. Vedle perel a briliantů by se měly blýskat také doplňky Swarovski Elements.

Historie blýskavých Swarovski křišťálů

Cesta šperků začala ve vesnici Jiřetín pod Bukovou. Do rodiny sklářů se zde v roce 1862 narodil Daniel Swarovski, který se po vzoru rodičů začal zabývat zpracováním skla. Nejdříve se v malé rodinné továrně vyráběly skleněné perly a poté ručně broušené sklo.

Vzhledem k tomu, že byla po broušeném sklu velká poptávka, začal Daniel Swarovski přemýšlet, jak jeho výrobu zrychlit a hlavně zlevnit. Po několika letech přišel se strojem na broušení skleněných krystalů. Kvůli velkému zájmu přestěhoval výrobu do rakouských Tyrol, konkrétně do městečka Wattens.

Z počátku se firma specializovala na průmyslové využití křišťálu, ale brzy na to si všimla, že po blýskavých kamenech prahne módní průmysl. Začal tedy s výrobou drobných křišťálků, které se daly snadno aplikovat na šaty a doplňky. Dnes společnost s věhlasným jménem Swarovski vyrábí nejen kvalitní šperky, mezi které se řadí náhrdelníky, náramky, prsteny či náušnice, ale také doplňky do interiérů či luxusní zboží denní potřeby.

V čem tkví unikátnost krystalů

Výjimečnost Swarovského kamenů spočívá především ve složení skla, které je bedlivě střeženým tajemstvím. Ví se, že obsahuje 32 % oxidu olovnatého, díky němuž jsou krystaly maximálně čisté a dosahují dokonalých optických vlastností.

Exkluzivní je rovněž povrchová úprava, pro kterou se používají speciální chemické kovové nátěry, díky nimž dokáže sklo z křišťálu lámat světlo s odlesky ve spektru duhy.

Dokonalý brus kamenůDokonalý brus kamenů

Obrázek: Dokonalý brus kamenů.

Kus luxusu a exkluzivity najdete v každém Swarovski šperku

Jestliže hledáte doplněk, který v sobě snoubí luxus a kvalitní řemeslné provedení, seznamte se se šperky Swarovski. Broušené krystaly najdete ve stříbrných prstenech, zlatých náušnicích, náhrdelnících i náramcích.
  • Swarovski náušnice – elementy Swarovski zdobí náušnice ze stříbra, které jsou na první pohled k nerozeznání od náušnic z bílého zlata. Sáhnout můžete po peckách či závěsných náušnicích, které jsou doplněny buď krystaly, nebo perlami tohoto výrobce.
  • Swarovski prsteny – stříbrné prsteny jsou k mání poseté drobnými krystalky, ale také v kombinaci s drahokamy či perlami. Nechybí ani křišťály s oblíbeným AB efektem. Zvolit můžete jednoduchost kypící z jednobarevného provedení, které je typické pro zásnubní prsteny, nebo sáhnout po dechberoucích barevných kombinacích.
  • Swarovski náramky – zápěstí můžete ozdobit decentním šňůrkovým náramkem s drobným křišťálovým elementem, který dodá celému šperku luxusní vzhled. Výjimečné příležitosti si zaslouží perlové jedno- či víceřadé náramky. O strhující třpyt se postarají náramky z krystalů s AB efektem nebo kombinace krystalů a drahých kamenů uložených na stříbrném lůžku.
  • Swarovski náhrdelníky – svůj dekolt můžete ozdobit decentním řetízkem s křišťálovým přívěskem nebo šňůrami perel s křišťálovými prvky. Na výběr jsou minimalistické i výrazné náhrdelníky. Stačí si vybrat dle příležitosti.
  • Swarovski přívěsky – udělají parádu na jednoduchém stříbrném či zlatém řetízku. Sáhnout můžete po elegantních geometrických tvarech nebo vybrat z široké nabídky konkrétních motivů, mezi které patří zvířátka, srdíčka, písmena, hvězdičky a další.
 
Třpytivý náramekTřpytivý náramek

Obrázek: Třpytivý náramek.

Trendy šperky pro rok 2021/2022

Pro letošní i nadcházející rok designéři určili, že budou v kurzu:
  • perlové náušnice s dokonale kulatou perlou, ale také s perlami nepravidelných tva­rů,
  • náušnice a přívěsky s motivy květin, ovoce i zvířat,
  • obručové a kruhové náušnice s perlovými či křišťálovými přívěsky.
Obecně se oblibě budou těšit především masivní šperky, které zaujmou na první pohled. Jejich hlavním posláním je to, aby se za vámi lidé otáčeli. Proto se nebojte blýsknout. V kolekcích šperků Swarovski najdete přesně taková zpracování, která odpovídají nejnovějším módním trendům.

Kdo nosí Swarovski doplňky a pro jaké příležitosti jsou vhodné

Třpyt Swarovski křišťálů si zamilovala nejedna známá osobnost. Pokud se podíváme do historie, zdobily tyto doplňky například Marilyn Monroe nebo Audrey Hepburn. Ze současných hereček se do oslnivého třpytu šperků Swarovski halí Heidi Klum či Penélope Cruze. Dále jmenujme třeba Michaela Jacksona, Beyoncé nebo Britney Spears.

Díky pestré nabídce můžete se Swarovski šperky vyrazit na nejluxusnější plesy a společenské události, ale také vás mohou zdobit na obchodních jednáních. Minimalistické doplňky se budou hodit i k běžným nebo ležérně laděným outfitům.

Autorem článku je Petra Havlíková. Článek najdete v kategorii šperky a hodinky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu