Kontinentální postele v pětihvězdičkových hotelech: jak takový luxus vypadá?

Kontinentální postele v pětihvězdičkových hotelech: jak takový luxus vypadá?

21. ledna 2022,

Luxusní hotely bývají spojovány s luxusním vybavením a prvotřídní nabídkou služeb. Neodmyslitelným prvkem jsou zde přitom takzvané kontinentální postele, které jsou navrženy tak, aby poskytly pohodlí pro širokou škálu hostů. Co všechno je pro luxusní hotely charakteristické?

Jak vypadá luxus

Luxus. Slovo, které je hojně skloňované v mnoha oblastech našeho života. Dotýká se módy, restaurací, ale také hotelů. A právě na ty se v tomto článku zaměříme podrobně. Pro poskytovatele ubytování se totiž v mnoha případech jedná o nutnost. Přece jen existuje mnoho hostů, kteří se chtějí ubytovat jednoduše v tom nejlepším hotelu.

S touto skutečností přitom úzce souvisí kvalitní postel, která se podílí na celkovém zážitku z dovolené nebo pracovní cesty. Vzhledem k tomu by měli všichni hoteliéři věnovat jejímu výběru dostatek pozornosti.

Interiéry luxusních hotelů

Luxusní hotely mají zpravidla své pokoje vyladěné do těch nejmenších detailů. Kromě pohodlné boxspringové čalouněné postele sází také na designový nábytek, který s ostatním vybavením vytváří ucelený dojem. Samozřejmostí zde bývá klimatizace, velkoplošná televize a prostorná koupelna, která doslova vybízí k relaxaci po celém dni na nohou.

Kvalitní spánek je pro hosty velmi důležitý. Když se někoho zeptáte, proč vlastně jezdí na dovolenou, odpověď bude ve většině případů stejná. Chce si odpočinout, zrelaxovat, přijít na jiné myšlenky a dopřát si regeneraci svého těla i duše. A s luxusním vybavením to jde tak nějak jednodušeji, než když člověk spí v divočině pod stanem (i když i taková varianta má samozřejmě něco do sebe).

Za kvalitní odpočinek si lidé rádi připlatí.Za kvalitní odpočinek si lidé rádi připlatí.

Kontinentální postel jako součást vybavení luxusních hotelů

V luxusních hotelech se zpravidla setkáte s takzvanou kontinentální postelí. O co přesně se jedná?

Kontinentální postele, známé také jako americké postele nebo boxspring postele, se těší velké popularitě především u našich západních sousedů. Postupem času si však své místo získávají i v našich hotelech a domácnostech.

Kontinentální postel se skládá ze 3 částí

Pro tento typ postele je charakteristické složení ze 3 dílů. Nahoře se nachází kvalitní pěnová vrchní matrace, pod ní je umístěná nosná matrace a pod tím vším najdete robustní konstrukci postele z masivního rámu a pružinového systému. Nosná matrace má přitom za úkol zajišťovat ideální rozložení tlaku těla a podporu páteře, ať už host preferuje spaní na zádech, břichu nebo boku.

Kontinentální postele zároveň bývají vysoké zhruba 60 až 70 cm, což lidem usnadňuje uléhání i následné vstávání. Tato výška postele je rovněž ideální pro alergiky, kteří tak spí dál od podlahy, na které může být prach a nejrůznější alergeny.

Spousta různých designů

Postele boxspring jsou poměrně variabilní a lze je snadno kombinovat s jakýmkoliv designem čalouněného čela nebo je použít s vlastním postelovým čelem. Stejně tak si lze vybrat z obrovského množství látek, aby postel vyhovovala potřebám daného hotelu.

Potahy luxusních čalouněných postelí můžou mít různé povrchové úpravy. Například potahy hotelových postelí Materasso mají speciální úpravu, která odpuzuje roztoče a chrání ji před škůdci. Tyto potahy jsou navíc nehořlavé. Zásluhou nadstandardních vlastností potahů Materasso dosahují tyto postele i matrace delší životnosti a jsou maximálně bezpečné.

Široká variabilita hotelové postele

Postele boxspring mají ještě jednu obrovskou výhodu spočívající v jejich variabilitě. Taková postel totiž může disponovat speciálním spojovacím systémem, který umožňuje během několika minut změnit využitelnost hotelového pokoje. Postel tak jednoduše přeměníte na dvě samostatné postele nebo jednu luxusní manželskou postel podle potřeb vašich hostů.

Luxusní hotely sází na špičkové vybavení svých pokojů.Luxusní hotely sází na špičkové vybavení svých pokojů.

Postelové sety pro jednotný design

Pro hoteliéry je velmi důležité dosáhnout v pokojích jednotného a uceleného designu. Všechny kousky nábytku do ložnice by se k sobě měly hodit a vytvářet tak dokonalou harmonii. Z toho důvodu stále více majitelů hotelů přistupuje k takzvaným postelovým setům neboli ložnicovým sestavám. Znamená to, že si pořídí postel a další vybavení pokoje v jednom designu. Jednat se může například o křeslo, taburet, noční stolek a další doplňky.

Luxusní interiéry hotelových pokojů rovněž podpoří pohodlné polštáře a peřiny s kvalitním ložním prádlem.

Příklady hotelů, kde se dočkáte opravdového luxusu

Chcete se inspirovat tím, jak vypadá interiér luxusních hotelů? V České republice takových ubytovacích míst najdete hned několik.

Za zmínku stojí třeba Art Deco Imperial Hotel nebo Art Nouveau Palace v Praze. Známý je také hotel Chateau Mcely nebo Hotel President, které se rovněž nachází v našem hlavním městě. Pokud bychom se na chvíli přesunuli na Slovensko, musíme vyzdvihnout třeba Hotel Thermia Palace v Piešťanech. Ve všech těchto hotelech najdete kontinentální čalouněné postele nejvyšší kvality od značky Materasso.

Luxusní hotely už dávno nejsou doménou jen těch nejbohatších

Luxusní hotely samozřejmě nepatří mezi ty nejlevnější. Tomu odpovídá i klientela, která se zde zpravidla ubytovává. Luxusní hotely bývají v hledáčku osob, kterým není líto za odpočinek zaplatit a mohou si prvotřídní služby dovolit. Už dávno se ale nejedná pouze o celebrity. Do luxusních hotelů vyráží jednoduše všichni, kteří si chtějí odpočinek užít na maximum, o nic se nestarat a aspoň na chvíli uniknout od běžného každodenního shonu.

Kvalita spánku je důležitá pro všechny hosty, kteří se v hotelu ubytovávají. Právě na dovolené si totiž chtějí opravdu odpočinout a dopřát si luxus, na který v běžný den není moc času. A přesně z toho důvodu by kvalita postelí měla být pro všechny hoteliéry na prvním místě. Vždyť co je více než to, když jsou hosté spokojení a s chutí se do vybraného hotelu vrací zas a znovu.

Autorem článku je Petra Havlíková. Článek najdete v kategorii ostatní.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu