Trendy v udržitelné módě pro jaro a léto 2022

Trendy v udržitelné módě pro jaro a léto 2022

11. února 2022, Trendy, udržitelná móda, jaro a léto 2022,

Sponzorované odkazy

Říká se, že kdo je připraven, není překvapen. Jste připraveni na jaro a léto 2022 a víte, jaké trendy právě pro tuto sezónu frčí?

Trendem budou (a již jsou) nejen jsou jemné barvičky a udržitelnost v materiálu, ale i variabilní využití kousků oblečení. Značka Nila má ve svém repertoáru cool kolekce pro nadcházející sezónu jaro/léto, které v sobě odráží současné trendy na poli pomalé módy.

Šaty z Tencelu a kardigan z biobavlny značky Lanius na Nila.cz

Pomalá móda

Slow Fashion alias pomalá móda, je módou, jež bere v potaz ekologické i etické aspekty výroby. Slow fashion je tudíž dlouhodobě udržitelná a dává přednost kvalitě před kvantitou. Je to de facto životní styl, do něhož nastoupíte a nebudete chtít vystoupit. Nabízí totiž mnoho – snížení cen za vaše oblečení, větší prostor pro stávající věci v šatníku i jejich recyklaci, upcyklaci a další využití.

Slow fashion alias pomalá móda se tak nese (a nosí) otiskem minulosti, s příznakem současnosti a příslibem budoucnosti. Zasahuje do všech sfér času – co bylo, je nyní a co je, může být dále. Tak by se dala ve zkratce definovat pomalá móda jako trend doby. Příznačná je ve Slow fashion styl a estetika devadesátých i nultých let. Ta do garderoby a šatníků vnese syté a výraznější odstíny. Jako třeba letošní barvičku roku Very Peri.

Overal z viskózy a recyklovaných vláken značky Rita Row na Nila.cz

Udržitelnost až na prvním místě

Téma udržitelné módy se dostává stále více do povědomí lidí, i do popředí všeobecného zájmu. A to dík dopadu lidské civilizace ne životní prostředí a nadprodukci nejrůznějšího odpadu. Svědčí o tom vzrůstající podíl využívání recyklovaných materiálů, pomalu (ale jistě) vznikající evropská certifikace i posilující trh s použitým tedy second-hand oblečením.

Barevné nuance jara a léta 2022

Módě jako takové budou letos kralovat jemné a vesměs přírodní odstíny – terakota, rakytník, šalvěj. Oblíbenou rudou a ibiškově červenou doplní „studená“ modro-fialovo-červená a sytá Very Peri, prohlášená společností Pantone za barvu roku 2022.

Biobavlněné šaty značky Kowtow na Nila.cz

Syté i neutrální barvy

V barevné paletě mimo Very Peri však nechybí ani sytější barvy než jen ty pastelové a přírodní. Krásně modrá, výrazná žlutá, zlatohnědá i královská modř. Pokud však nejste zastáncem sytosti v barvách svého oblečení, nezoufejte! Ani milovnice neutrálních barev a odstínů nepřijdou zkrátka. Těšit se mohou na krásně jemnou zmrzlinově vanilkovou, plážově pískovou či ocelově šedou a šedomodrou.

Potisky a vzory

Ani tady se nemusíte držet zkrátka. Potiskům a vzorům dominují vzory květinové, jemné geotermické motivy a nechybí ani tradiční (i netradiční) kostka v mnoha provedeních. Potřeba odpoutání se od starostí a mít svět (i look) více barevný je motivem celého balíčku trendů pro jaro a léto 2022.

Biobavlněná kostkovaná košile značky Kowtow na Nila.cz

  • Zdroj foto: Nila.cz
  • Úvodní foto: Biobavlněný svetr značky Maska a ručně vyráběné kožené pantofle značky salt+umber, obojí na Nila.cz
Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii obuv, dámské oblečení, módní kabelky, módní značky a návrháři, ostatní, ostatní a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu