Jak vybrat drahé hodinky?

Jak vybrat drahé hodinky?

25. května 2022,

Luxusní hodinky sice nepředstavují zrovna levnou zábavu, nicméně pro moderního muže jsou nezbytnou součástí jeho outfitu. Investujete-li navíc do opravdu kvalitních náramkových hodinek renomované značky, nemusíte se o své peníze obávat. Hodinky ztrácejí na hodnotě pomalu a kromě toho budete mít jistotu, že budou bez větších problémů fungovat hodně dlouho. Pojďme si nyní projít několik základních kroků, kterými byste se měli řídit při výběru prvních drahých hodinek.

Výběr strojku a ciferníku

Jednou z prvních věcí, kterou budete muset při výběru drahých hodinek rozhodnout, je velikost ciferníku a výběr strojku. Pokud chcete opravdovou klasiku, pak by měly být ručičkové hodinky s mechanickým strojkem jasnou volbou. Pozorovat precizní práci drobných koleček a pružinek je velmi fascinující. Kromě toho takový výrobek symbolizuje úžasnou hodinářskou práci, která neodmyslitelně patří k hodinkám s vyšší pořizovací cenou.

Na druhou stranu chcete-li jít s moderními trendy, pak bez větších výčitek můžete zvolit náramkové hodinky s baterií. I ty jsou v prodejním portfoliu renomovaných světových značek, a oproti mechanickému strojku mají své výhody. Za jeden kalendářní rok se totiž zpozdí maximálně o několik sekund, takže budete mít neustále k dispozici přesný čas. S tím souvisí i pohodlnost nošení takových hodinek, které nebudete muset natahovat. Vybitá baterie jde totiž jednoduše vyměnit.

Kolik chcete do hodinek investovat?

Cena drahých hodinek se může snadno vyšplhat na vyšší desítky tisíc korun, a proto byste měli vybírat pouze takové, které si opravdu můžete dovolit. Stejně jako u jiných druhů zboží však i zde platí známé pravidlo, že s vyšší cenou dostáváte určitou formu exkluzivity a také jedinečnou kvalitu. Nedá se ovšem říct, že byste nemohli sehnat luxusní hodinky pouze za několik tisíc korun. Vždy záleží na tom, co od hodinek očekáváte a kterou variantu si nakonec vyberete. Řešením by mohlo být koupit hodinky z ruky, více se můžete dočíst například na „https://www.lu­xusni-zastavarna.cz/vsechno-o-vyberu-luxusnich-pouzitych-hodinek/“: https://www.luxusni-zastavarna.cz/…ych-hodinek/.

Dbejte na svůj osobitý styl

Luxusní náramkové hodinky představují krásný doplněk k osobnosti a charakteru každého muže. I proto byste design nových hodinek měli přizpůsobit právě vašim osobnostním vlastnostem a životnímu stylu. Jako nadšenec do rychlých aut můžete na hodinkách chtít například stopky a design připomínající automobilové závody. Naopak sportovci budou požadovat především vodotěsnost a určitou odolnost vůči povětrnostním vlivům. To je sice u většiny luxusních hodinek samozřejmostí, ale některé značky nabízí i speciální outdoorové modely.

Potřebujete na hodinkách dílčí ciferník?

Řada luxusních hodinek disponuje kromě klasického ciferníku zobrazujícím vteřiny, minuty a hodiny, také řadu dílčích funkcí. Téměř standardem jsou stopky, jimiž disponuje většina drahých hodinek. Kromě nich však můžete na základním ciferníku narazit také na zobrazení časových pásem. Díky této ručičce budete kdekoliv na světě vědět, jaký je čas právě u vás doma, což může být pro cestovatele velmi užitečné. Na trhu však naleznete i hodinky s ciferníky, na nichž je možné sledovat den, kalendářní měsíc a rok.

Typ řemínku

Chcete-li investovat do opravdu drahých hodinek, pak máte na výběr z 3 typů řemínků. Konkrétně se jedná o:

  • Ocel – nadčasová volba vhodná pro jakéhokoliv muže. Poskytuje pevné držení hodinek na zápěstí a zdůrazňuje hodinářskou preciznost. Dejte si ovšem pozor, aby řemínek pevně držel na vašem zápěstí.
  • Guma – tento materiál je používán zejména u outdoorových hodinek pro potápěče a dobrodruhy. Řemínek se však neztratí ani v běžném životě, kde skvěle doplní váš outfit.
  • Kůže – velmi elegantní volba pro pravého gentlemana. Kožený řemínek je univerzální a bude perfektně držet luxusní hodinky na každém zápěstí. Výhodou je široká paleta různých barev a designových provedení.

Výběru drahých hodinek byste měli věnovat patřičný čas, abyste si byli jistí, že peníze utratíte za správnou věc. Investice do kvalitních hodinek se ovšem vyplatí.

Autorem článku je Petra Havlíková. Článek najdete v kategorii doplňky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu