Tipy na vstupní modely světla luxusních hodinek

Tipy na vstupní modely světla luxusních hodinek

26. května 2022,

Sponzorované odkazy

Udávají čas, slouží jako prvotřídní módní doplněk ke každé příležitosti, mohou mít sběratelskou i investiční hodnotu – to všechno představují luxusní hodinky. Přinášíme Vám několik tipů na opravdu luxusní modely hodinek.

Správný výběr jako první krok

Otázka výběru správných hodinek se může zdát snadná, jen v případě, že přesně víte, co hledáte. Pokud však váháte a vybíráte v téměř nekonečně široké nabídce, několik níže uvedených parametrů by Vám mohlo pomoci zvolit si budoucí dokonalé hodinky podle přání. Pro koho jsou hodinky určeny a jaký mají mít rozměr je základní otázkou při výběru. Hodinky mohou být pánské, dámské či unisex, kdy se dle rozdělení rozlišuje i velikost ciferníku a řemínku tak, aby se maximálně přizpůsobil obvodu zápěstí. Také je důležité ujasnit si, jaký by měl být styl hodinek, aby odpovídal představám. Mohou být elegantní, sportovní, motoristické, pilotní či potápěčské. Se stylem se pojí také typ ciferníků, který může být analogový s ručičkami, digitální či v kombinaci. Dalším parametrem pro rozhodování je materiál, ze kterého je ciferník a řemínek vyroben. Samozřejmě se hodinky dělí také podle toho, jaké mají funkce. A v neposlední řadě je tu rozhodující aspekt, cena.

Top hodinky světoznámých značek a zajímavosti o nich

Značky s historií i značky, které existují relativně krátce. Prohlédněte si ty opravdu prvotřídní luxusní hodinky a třeba se inspirujete pro koupi hodinek dle Vašich představ.

Breitling

Luxusní značku švýcarských hodinek Breitling založil v roce 1882 Leon Breitling. Iniciativu pro vytvoření přesnějšího a spolehlivějšího způsobu měření času podpořilo nadšení pro vědu a sport inovátora. Díky tomu se rozhodl zaměřit především na chronografy a časovače. Hodinky byly zprvu orientované do spíše leteckých hodinek, proto je také písmeno B v logu okřídlené. 32 let od založení značky zakladatel zemřel. Firma zůstala v rodinném kruhu u syna Gastona, který v době obrovského rozmachu leteckého průmyslu neváhal a podnikání v pilotních hodinkách velmi aktivně rozšiřoval. Prosperitě značky jednoznačně přispělo objednání hodinek do britského královského letectva. Věhlas značky přetrvává dlouhá léta až dodnes.

Nejslavnější modely jsou jednoznačně Breitling Navitimer, který je ikonou značky. Model je neustále extrémně žádaný a je považován za to zcela nejlepší mezi hodinkami speciálně určenými pro piloty. Dalšími populárními modely jsou hodinky Breitling Superocean a Superocean Heritage.

Tissot

Když se řekne pojem luxusní hodinky, rozhodně by měly být zmíněny hodinky Tissot. Začátky značky se datují až do roku 1853, kdy ji založil pan Charles-Félicien Tissot se svým synem ve městě Le Locle. Již od počátku své existence firma exportovala do USA i do Ruska. V době mezi válkami pozice značky sílila a spojila se s firmou Omega. Značka vždy experimentovala s novými materiály, například s kamenem, perletí či dřevem. Unikátem byly plastové hodinky Astrolon z roku 1971. Značka se spojila s další firmou, a tak společnými silami uvedli na trh v roce 1999 první dotykové hodinky na světě, a o několik let později také první solárně dobíjené hodinky. Tissot je převážnou část své historie spojen s automobilovými závody, kdy v současnosti má reputaci kvalitních a zároveň cenově dostupných hodinek, které jsou v mnoha případech laděné do elegantně-sportovních tónů. Tissot hodinky jsou celosvětově známé i kvůli sponzoringu mnoha sportovních akcí.

Nejslavnější modely jsou hodinky Tissot PR 100 představující nadčasovou klasiku, dále T-Classic se svým precizním ovšem jednoduchým ciferníkem a elegantním designem a T-Touch Collection.

Tag Heuer

Společnost založena roku 1860 Edouardem Heuerem si nechala již po pár letech své existence potvrdit svůj první patent, jehož podstatou bylo natahování kapesních hodinek pomocí korunky. Nejen kvůli svým přesných chronografům získala společnost několik ocenění. Chronografy se začaly prosazovat v oblasti sportu a také v letectví.

Jeden z nejznámějších modelů této značky jsou hodinky Tag Heuer Formula 1 spojené úzce se světem Formule. Vstupem do světa Formule 1 v roce 1966 se společnost Tag Heuer významně zviditelnila a upoutala pozornost. Firma vyvinula časomíru Mikrotimer, která se stala první miniaturizovanou elektronickou časomírou na světě s přesností 1/1000TH sekundy. Díky své bezchybné přesnosti se stala roku 1971 oficiální časomírou týmu Scuderia Ferrari a později i týmu McLaren. Na vývoji prvních hodinek této řady se podíleli právě jezdci týmu McLaren.

Zeno Watch

Tipem na luxusní hodinky jsou švýcarské hodinky Zeno Watch. Původ značky sahá až do roku 1868. Do povědomí vstoupila značka Zeno o několik desítek let později. Hodinky Zeno Watch jsou elegantní i sportovní, ale především krásně přehledné navíc ve spojení s luminiscenční vrstvou jsou skvěle čitelné nejen ve dne, ale i za šera a v noci.

Autorem článku je Petra Havlíková. Článek najdete v kategorii doplňky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu