Ty největší prohřešky gelové modeláže

Ty největší prohřešky gelové modeláže

23. srpna 2022,

Ať už si gelovou modeláž děláte sami či navštěvujete profesionály, výsledek práce nemusí být vždy zaručen. V této oblasti je potřeba především praxe, neustálého vzdělávání a šikovnosti spolu s odhodlaností učit se novým věcem. Ukážeme si a popíšeme chyby v gelové modeláži, jak by nehty opravdu neměly vypadat.

Při gelové modeláži je také důležité jít s dobou, vědět, co je trendy, jak se taková modeláž dělá a zkoušet různé nové techniky. Jedině tak docílíte spokojenosti svých zákaznic a potom i sebe sama. Na co si tedy dát pozor?

1. Pozor na šířku gelových nehtů

Začneme pěkně od začátku. Nehty jsou správně připraveny na gelovou modeláž, můžeme jít tvořit. Zastavujeme se u prvního problému, se kterým se můžete setkat, a tím je špatně zvolená šířka nehtu. Modelace tak nezapadne přímo na přirozený nehet, přesahuje nebo naopak nedoléhá. Nejen, že se jedná o velký prohřešek při modeláži, ale i co se týče estetiky tenhle špatný krok není zrovna dvakrát líbivý.

Zdroj: FB stránka “That"s It, I"m Nailshaming”

2. Pozor na množství nanášeného materiálu

V dalším kroku doporučujeme dát pozor na množství používaného materiálu, ať už se bavíme o gel laku nebo UV/LED gelu na nehty. Při přemíře materiálu vzniknou nepřirozeně tlusté, nafouklé nehty. Naopak při použití malého množství materiálu budou nehty slabounké a příliš tenké. S tím jde ruku v ruce i špatné umístění apexu, neboli C oblouku, v nejhorším případě i jeho úplná absence. V této fázi si dávejte také pozor na zatékání materiálu ke kůžičce a rovnoměrné nanášení gelu na nehty.

3. Pozor na správné nastavení šablon

Modeláž nehtů je závislá na správném nastavení šablon. Pokud tomu tak není, nehty mohou mířit, přesně tam, kam by neměly. Ano to je přesně ta situace, když vaše nehty míří směrem nahoru či dolů, důvodem jsou právě chybně nastavené šablony.

4. Chyby u začátečníků

Nedostatkem, kterého se často dopouštějí obzvlášť začátečnice, je, že nemají opracovanou a zarovnanou spodní část nehtu a špička tak směřuje dolů. Při odrůstání tuto chybu rozeznáme znatelněji, a to díky zohýbání nehtu směrem dolů.

Zdroj: FB stránka “That"s It, I"m Nailshaming”

Je důležité sledovat trendy, abychom věděli, jaké použít tvary, zdobení nebo barvy, ale navíc se zaměřit na správně provedenou modelaci a neustále se vzdělávat. Existuje spousta možností, které nám při tvorbě gelových nehtů pomohou, nebojme se je využít a navštěvujme pravidelně např. kurzy nehtové modeláže. Jedině tak budeme držet krok.

Zdroj úvodní foto:FB stránka “That"s It, I"m Nailshaming”

Autorem článku je Petra Havlíková. Článek najdete v kategorii líčení a make up.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu