Jak nosit dámské zimní čepice?

Jak nosit dámské zimní čepice?

7. října 2022,

Pokrývky hlavy, pokud nejde vyloženě o klobouk či baret, vám nepřijdou zrovna moc stylové? Omyl. I v klasické zimní čepici můžete vypadat perfektně. Stačí vědět, jak ji správně vybrat, nosit a zkombinovat.

Listopad se blíží, což znamená, že zima přichází. Také se těšíte na ten příjemný pocit, když se zachumláte do teplého svetru, šály či čepice? V chladném počasí vám nejvíce mrznou okrajové části těla, jako jsou prsty nebo uši. Zahřejte je! Pojďme se podívat, jak nosit dámské zimní čepice.

Čepice pevně stojící na hlavě

K dosáhnutí tohoto stylu, kdy čepice stojí na hlavě a nepadá dozadu, potřebujete vybrat tu správnou – z tlustšího a strukturovaného materiálu. Výhodou tohoto stylu nošení čepic je, že nemusíte neustále kontrolovat, jestli vám vršek čepice visí na správnou stranu. Prostě ji nasadíte a jdete. I dámská zimní čepice s bambulí často bývá tohoto stylu.

Těsně obepínající hlavu

Kratší zimní čepice dámy nosí naražené pevně na hlavě. Jestli preferujete tenhle styl, dejte si dobrý pozor na výběr čepice. Opravdu je důležité si ji vyzkoušet, aby vám nakonec nezakrývala oči. Vidět je přece jenom důležité. Některé typy těchto čepic jsou tak krátké, že nezakrývají uši. Zvažte, zda po tomhle toužíte. Právě uši jsou koneckonců nejvíce zmrzlé.

Čepice visící dozadu

Další variantou jsou pak dlouhé čepice visící dozadu. Ty bývají obvykle vyrobené ze slabší látky, protože ta silnější by se nedala ohnout tak, aby padala dolů. Čepice visící dozadu rád nosí například David Beckham, samozřejmě ale vypadají dobře i na ženách. Jen je potřeba pokaždé překontrolovat, že vám správně visí dozadu. Tyhle čepice se tedy hodí spíš do města, nikoliv na sportovní aktivity, při kterých se hýbete a bylo by třeba je neustále upravovat.

Tak jaký styl nošení klasické čepice si vyberete vy? Nenechte své uši mrznout.

Autorem článku je Petra Havlíková. Článek najdete v kategorii doplňky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu