Nakupujte stylově a mějte ve svých věcech přehled

Nakupujte stylově a mějte ve svých věcech přehled

11. října 2022,

1. Vezměte si na nákup stylovou nákupní tašku

Jezdíte na jeden velký týdenní nákup autem, nebo chodíte raději častěji a nosíte nákupy v ruce? Ve druhém případě jistě víte, jak se pronese mléko, olej nebo mouka. Zapomeňte na nošení nákupu v batohu či v tašce v ruce. Všechno vyřeší nákupní taška na kolečkách. Ne ta, již obvykle používají důchodci, nýbrž moderní provedení. V zahraničí s nákupními taškami na kolečkách chodí naprosto běžně i mladí lidé, je jen otázkou času, kdy to bude zcela rozšířené i v Česku. Buďte jedním z prvních, kdo přijde s tímto trendem.

2. Vezměte nákup jako sportovní aktivitu

Sledovali jste někdy, kolik kroků nachodíte při nakupování? Po supermarketech se dá najít pěkných pár tisícovek, tak pojměte tuto povinnost také jako sportovní činnost. Zkuste si změřit kroky na hodinkách nebo v aplikaci v telefonu a udělejte z nákupu sportovní výzvu.

3. Doma si věci hezky vybalte a narovnejte

Úložné boxy a organizéry do skříně Compactor Peva, foto: dokose.czÚložné boxy a organizéry do skříně Compactor Peva, foto: dokose.cz

Nepříjemný úkol není dokončen ani tehdy, když dorazíte domů. Pak totiž přichází nekonečné vybalování. Každou jednu věc musíte vyndat z nákupní tašky a uklidit na správné místo. A které je to správné? Pořiďte si do spíže či skříně v kuchyni orga­nizéry, následně se vám bude vybalovat jedna báseň, protože hned uvidíte, co kam patří. Organizéry vám také pomohou udržovat si přehled o tom, co doma ještě máte a co je třeba nakoupit. Pokud má něco své stálé místo a momentálně to tam nevidíte, je jasné, že zásoby došly a danou surovinu je nutné dokoupit.

4. Vydejte se na nákup s chytrým nákupním seznamem

Nejvíce ušetříte, když přijdete do supermarketu s pevně daným seznamem věcí, které potřebujete koupit. Zároveň tím ale můžete ušetřit i čas a běhání po obchodě. Jestliže jdete nakupovat do supermarketu, který už dobře znáte a víte, v jakých částech najdete jednotlivé zboží, je snadné sepsat si chytrý nákupní seznam. Měl by být sepsaný tak, aby věci v něm obsažené šly popořadě podle toho, jak obchod procházíte. Díky tomu se pak nebudete muset vracet do části, kde jste už jednou byli.

5. Poslechněte si při nákupu podcast

Nemáte čas číst či sledovat aktuální dění? Při příští cestě do supermarketu si pusťte nějaký podcast. Při takové nenáročné aktivitě, jako je nakupování, jej určitě zvládnete vnímat. Kromě toho se trochu uzavřete před okolním světem, nebudou vás stresovat všude mluvící lidé okolo vás, a ještě se něco příjemného dozvíte. Jen se budete muset pozorněji dívat kolem sebe, protože se připravíte o jeden ze smyslů – sluch.

Máte vy nějaké další nápady, jak si zpříjemnit nakupování?

Autorem článku je Redakce. Článek najdete v kategorii ostatní.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu