Otevřený prostor je trendy: Jak propojit kuchyň s obývacím pokojem?

Otevřený prostor je trendy: Jak propojit kuchyň s obývacím pokojem?

21. listopadu 2022,

V moderních domech a bytech jsme si zvykli neoddělovat kuchyň od obývacího pokoje. Prostor díky tomu působí vzdušně, otevřeně a prosvětleně. Zařídit takovou místnost je ale složitější, protože vždy musíme myslet na to, jak obě části zkombinovat. Na co myslet při rekonstrukci i nákupu vybavení?

Jiný účel, stejný styl

I když jde o dva různé prostory, měly by vytvářet kompaktní celek, který spolu dokonale ladí po všech stránkách. Pomoci vám s tím může bytový designér, ale pokud nechcete do jeho služeb investovat, zvládnete to i sami. Stačí zvolit jednoduchý styl.

Doporučujeme hlavně neutrální barvy a čisté linie. Vyhrát byste si naopak měli s doplňky, které celý interiér oživí a dodají mu osobitý vzhled. Mohou být výrazně barevné, metalické i vzorované. Co takhle zvolit stejný odstín kuchyňského vybavení, svíček a obrazových rámů?

Barový pult jako předěl

Pomyslným předělem může být třeba kuchyňský ostrůvek nebo barový pult, který samozřejmě musí doplňovat co nejlepší stoličky a barové židle. Určitě je volte v podobném designu a snažte se, aby ladily také s obývací částí.

Nezapomeňte ale ani na pohodlí, kvalitní konstrukci a dostatečnou nosnost. A to hlavně v případě, že nemáte k dispozici jídelní stůl a budete je používat denně. Hodit se bude především nastavitelná výška a robustnější opěradlo.

TIP: Máte u obývacího pokoje vstup na zahradu nebo terasu? Pak věnujte dostatek pozornosti i výběru zahradního nábytku. Zárukou kvality je internetový obchod VidaXL, kde najdete široký výběr stolů, křesel i zahradních laviček.

Jak na výběr vybavení?

Základ tvoří kuchyňská linka, která je nejvýraznějším prvkem prostoru. Podle ní bude třeba vybrat jídelní stůl se židlemi, sedačku a konferenční stolek. A v obývacím pokoji nejspíš zbyde místo ještě na křesla, knihovnu a různé poličky, na kterých si můžete vystavit knihy, obrázky nebo dekorace.

Vše by mělo být v jednotném stylu. A podceňovat byste neměli ani sílu osvětlení, které vytváří požadovanou atmosféru a jednotlivé části opticky odděluje. Záleží na velikosti a uspořádání celého interiéru, ale myslete na to, že drobné detaily jsou často nejdůležitější.

Pozor na odsávání a jiné technické detaily

Vyřešit budete potřebovat i technickou stránku bydlení. Hlavním problémem spojených prostor bývají pachy z kuchyně, kterým zabrání jen kvalitně provedené odsávání. Díky tomu se budete doma cítit příjemně a svěže. Nadšení kutilové to zvládnou sami, ostatním doporučujeme požádat o pomoc odborníky. Jde o investici na dlouhé roky, která se vám určitě vyplatí. Zejména pokud rádi vaříte pro svou rodinu a přátele.

Autorem článku je Petra Havlíková. Článek najdete v kategorii ostatní.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu