Vypadat svůdně lze i v zimě. Noste šaty

Vypadat svůdně lze i v zimě. Noste šaty

2. prosince 2022,

Pojďte se obléct jako femme fatale. Nenechte se zastavit ani chladným počasím. Nevzhledné outfity nechte jiným.

Řada žen na podzim vzdává to, jak vypadá. Obléknou se do svetrů, někdy do mikin, často zcela zahodí svůj styl, který si během celého roku budovaly. Přitom ani v žensky svůdném oblečení se nemusíme klepat zimou. Stačí vsadit na správnou linii a naučit se být jako chytrá horákyně – ani zahalenými, ani odhalenými.

Zkuste kouzlit s postavou v podzimních šatech

Šaty Wassyl zdaleka nejsou jen letní záležitostí. Právě naopak. Zatímco v létě se mnohdy spíše chceme vyhnout příliš upnutým střihům a konkrétním vypasovaným modelům, na podzim a v zimě můžeme nechat naopak naši siluetu více vyniknou. Úplety a pleteniny nás mohou obepnout jako druhá kůže. Zahalte si ruce dlouhými rukávy, vyberte si šaty s rolákem, ale směle z nich nechte vykukovat boky a část bříška. Nebo zvolte jiné, bohatě řasené na rukávech i roláku, ale extra mini. Experimentujte s prostřižením na bocích, se střihy bez jednoho rukávu i se svůdnými dekolty.

A co dělat, aby vás neprofouklo? V kanceláři určitě nezmrznete a venku to spraví pořádný prošívaný kabát. Móda jej opět vzala na milost.

Co sluší šatům pro letošní podzim a zimu?

Rozhodně se nebojte řasení. Řasí se sukně, bříško i boky. Vždy model od modelu. Nebojte se volánků, ale ani balónových rukávů. Ty jsou doslova protipólem k dalšímu hitu – k prodlouženým rukávům zcela na tělo.

Šaty na vánoční večírky i silvestrovskou party

Je čas připravit se i na období večírků, které je již před námi. Opět to chce parádní šaty. Zkuste střihově naprosto jednoduché tílkové šaty, ale z extra třpytivého materiálu. Jestliže si chcete dopřát více materiálu, odhalte alespoň ramena, jednu z paží či záda.

Hitem sezóny jsou šaty jako župánek

Krátké lesklé saténové župánky se promítly do dámské party módy. Pořiďte si večerní party šaty k nerozeznání od župánku. Vypadají skvěle a hodí se v podstatě na jakoukoliv slavnostnější akci. Pokud budou celé černé, směle jim říkejte „malé černé“. Tak, jak jim říkala slavná Coco Chanel.

Sexy i v maxi svetru

Oversized svetr není pokládán zrovna za svůdný model. Ale pozor, v této pozici jej letos nehledejte. Vypasované maxišaty až po zem dávají siluetě nádherné křivky. I jiné svetrové šaty vypadají skvěle. Sluší jim proužek i tradiční pletené vzory. Chcete, aby svetr vypadl více jako šaty? Přidejte k němu pásek. Je jedno, jestli k tomu uplému svetříku, nebo k oversized modelu. Hezký pas nám vymodeluje v obou případech.

Šaty s komínkem místo kadeřníka

Skutečně efektně působí podzimní šaty s komínkem. Jsou z pleteniny a komínek není ničím jiným než obřím rolákem, který umí běžné šaty s rolákem proměnit na karmen šaty, či z nás udělat Karkulku.

Autorem článku je Petra Havlíková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu