Drahé hodinky jsou skvělou investicí. Podle čeho vybrat ty pravé?

Drahé hodinky jsou skvělou investicí. Podle čeho vybrat ty pravé?

23. ledna 2023,

Na našem trhu se můžeme setkat s kvalitními světoznámými výrobci hodinek. U některých z nich sahá tradice i do minulého století, což je důkazem, že se jedná o výrobce zkušené, kvalitní, dodávající zákazníkům modely, které prochází inovacemi, co se týče použitých technologií i designu.

Luxusní hodinky vás tak mohou přijít i na stovky tisíc korun. Velkou výhodou je, že na své hodnotě ztrácí velmi pomalu. Také oceníte jejich bezporuchovost a věrnou službu, která se může přenášet z generace na generaci. Na co se zaměřit, než za kvalitní hodinky utratíte?

Vzhled ciferníku a typ strojku

Před nákupem se budete muset rozhodnout, jak má vypadat ciferník a jaký typ strojku upřednostníte. Klasikou jsou ručičkové hodinky s mechanickým strojkem. Právě takový typ hodinek je krásnou podívanou na doslova uměleckou práci hodinářských mistrů. Tady je také potřeba počítat s vyšší pořizovací cenou.

Moderním trendům se pak přizpůsobují hodinky náramkové s baterií. Sehnat je můžete od kvalitních, renomovaných značek, v porovnání s mechanickým strojkem mají výhodu v tom, že se za kalendářní rok zpozdí max. o pár sekund. Vyhnete se nutnosti pravidelného natahování.

Cena luxusních hodinek

Pro mnohé je důležitá při rozhodování se i cena drahých hodinek. Je zbytečné pořizovat si hodinky na splátky, jednejte s rozmyslem a kupte si buď hodinky, na něž budete pár měsíců šetřit, anebo typ levnější, jež může být také kvalitní.

Co se týče ceny luxusních hodinek, platí, že čím je cena vyšší, tím vyšší kvalitu a především exkluzivitu získáváte. Pokud sníte o hodinkách své oblíbené značky, dají se koupit i za příznivou cenu, pokud si počkáte na výhodné slevy, jež prodejci drahých hodinek nabízí, stejně, jako je to u jiného zboží. Další možností je podat si inzerát, kde uvedete, že koupíte použité hodinky, nebo na některý z mnoha hodinek z druhé ruky, budete reagovat.

Ukažte váš styl prostřednictvím hodinek

Pokud se podíváme na pánské zápěstí s hodinkami, můžeme během chvilky rozpoznat různé typy, velikosti i styly těchto krásných doplňků. Vzhled vašich luxusních hodinek by měl korespondovat s vaším vkusem a životním stylem. Pokud máte rádi automobily, lze najít hodinky s designem připomínající závody rychlých aut. Jiné přání budou mít zřejmě sportovci, jejichž přáním může být např. vodě odolnost nebo odolnost vůči prachu a povětrnostním vlivům. Pro tento účel můžete najít speciální outdoorové hodinky.

S tím se pojí i to, zda chcete mít ciferní zobrazující jen hodiny, minuty a vteřiny, nebo si přejte mít na nich i dílčí funkce, jako jsou stopky, zobrazení časových pásem, ukazatele data…

Řemínek podtrhne vzhled hodinek

Při výběru hodinek se můžeme setkat s různými typy řemínků. Zpravidla můžete volit z ocelkový, gumových a kožených. Ocel je nadčasovou variantou, která má vysokou životnost, a umí podtrhnout hodinářský um. Gumové řemínky najdete u outdoorových, nebo sportovních modelů. Kůže je elegantní možností nejen pro gentlemany. Tento typ řemínku se výborně přizpůsobí klasickému, elegantnímu, ale i ležérnímu oblečení.

Drahé hodinky dle vašeho vkusu vám udělají jistě radost, spolehlivou službu po mnoho let a budou zároveň velmi dobrou investicí.

Autorem článku je Petra Havlíková. Článek najdete v kategorii doplňky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu