Vybíráte krb? Jaký je nejlepší?

Vybíráte krb? Jaký je nejlepší?

24. června 2023,

Máloco symbolizuje romantiku jako krb. Uklidňující pohled do plápolajícího ohně je tak relaxační. Krb dělá domov, jeho teplo a to nejen proto, že jde od něj žár. Ostatně, krb ani nemusí být s ohněm, dnes existují i virtuální modifikace. My se podíváme především na krby elektrické.

Elektrické krby AFLAMO – výběr

Pokud toužíte mít vlastní krb, určitě se poraďte s profesionály v oboru. Ti vám poradí, instalují krb a hlavně představí možnosti. Existují krby, které lez dát i do paneláků. Například elektrické krby AFLAMO skýtají spoustu možností. Jejich výrobky se dělí dle velikostí, tvarů, barev, záleží na počtu plamenných efektů i typem topenišť, což mohou být systémy na polena, krystaly či kameny. Velmi populární jsou panoramatické nástěnné krby, protože se instalují na stěnu a vytváří zajímavý 3D efekt, kdy se díváte na uklidňující plápolající oheň ve velkém měřítku. Tyto krby lze zabudovat do zdi, stejně je můžete nechat pouze zavěsit na zeď. Nástěnný elektrický krb vytváří vlastně takovou živou dekoraci. Co se týká vzhledu, tak záleží i na orámování. Můžete mít decentní ohraničení, takže síla ohně vynikne, což se hodí do větších prostor. Nabízí se i silnější rámování, to se skvěle zakomponuje do menšího pokoje.

Moderní elektrické krby – nabídka

Existují také třístranné krby, což je další varianta nástěnných krbů. Všechny krby lze zabudovat do zdi, existují variace se sklem i bez něj. Jedná se o masivnější konstrukce, jež opět vyniknou spíš ve větších prostorech. Ne vždy musí krby topit. Elektrický krb na zeď může být bez funkce topení. Pak se dívejte spíš na design, když nebudete zkoumat, jak potřebujete vytopit místnost. Krby samy o sobě se nabízí v mnoha barevných provedeních. Klasikou jsou temné a kovové odstíny jako černá či antracit, výjimkou však nejsou ani bílé variace. Elektrické krby na stěnu mohou mít různé tvary, horizontální i vertikální. Záleží na tom, jaké dispozice máte a co lahodí vašemu oku.

Elektrické krby na stěnu – funkce

Krby mohou disponovat dalším osvětlením, což efekt doplňku v interiéru jen umocní. Mezi další funkce pak patří i zvukové efekty. Jelikož technologie pronikly i do této sféry, takže je lze ovládat i mobilem (např. AFLAMO má mobilní aplikaci), můžete funkce krbu korigovat i tímto přístrojem. Samozřejmě máte k ruce i dálkové ovládaní či ovládací panel. Nastavíte si úrovně vytápění. Plameny jsou jinak nezávislé na vytápění, někdy stačí mít vizuální efekt bez topení, takže krb využijete po celý rok. Krb může mít i funkci detekce otevřeného okna, digitální termostat, naskýtají se různé úrovně jasu plamene, modifikuji se i barvy plamene. Pokud tedy toužíte mít vlastní krb, vidíte, že na výběr toho je neskutečně mnoho.

Autorem článku je Petra Havlíková. Článek najdete v kategorii ostatní.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu