
Potěšení z jídla – Restaurace Ambiente
Sponzorované odkazy
Sklenička vynikajícího vína, výborná večeře, dezert. Restaurace je
místem, kam si chodíme posedět s přáteli, rodinou nebo partnerem, ale je
také místem skvostných gastronomických zážitků a příjemných
večerů.
A přesně takovou atmosféru můžete snadno najít v restauracích
Ambiente, za kterými se v dnešním článku vypravíme. Podíváme
se na její historii vzniku, nakoukneme do nápojových i jídelních menu a
řekneme si něco o úspěších této společnosti.
Restaurace Ambiente
Restaurace Ambiente byla založena Tomášem
Karpíškem a Kateřinou Veselou. Zkušenosti v oboru
gastronomie si přinesl Tomáš Karpíšek z blízkého
Rakouska, kde pracoval jako šéfkuchař. Tomáši Karpíškovi
se totiž dlouho zamlouvala myšlenka, otevřít řetězec luxusnějších
restaurací, která by zákazníkům nabízela přepychové menu sestavené
z kvalitních a výborných jídel za přijatelné ceny.
Tak vznikl nápad otevření těchto restaurací Ambiente,
jejichž název vybral T. Karpíšek z gastronomických časopisů, kde se toto
slovo často opakovalo a navíc hezky znělo.

Ambiente otevírá první restauraci
Sny se staly skutečností a roku 1995 byla otevřena první
Ambiente (Ambiente – The Living Restaurant) v Mánesově
ulici. Restaurace se díky kvalitě služeb za nízkou cenu stala ihned
senzací. Na stůl zákazníci v této restauraci čekali zákazníci i dva
týdny, rezervace i restaurace praskaly ve švech.
Snahou restaurace Ambiente bylo oslovit nejen bohatší
zákazníky, ale i ty, kteří movití nebyli. A to se restauraci opravdu
podařilo. Brzy tak byly otevřené i další restaurace
Ambiente, a to nejen v Praze, ale i v Liberci, kde se také ihned
vyšplhala na vrchol gastronomických podniků, v Ústí nad Labem, kde
bohužel musela být kvůli dopravním zásahům uzavřena.

Ambiente a její úspěch
Díky vynikající prosperitě této společnosti oslovil právě Staropramen
společnost Ambiente, aby jim poskytla know-how pro vybudování řetězce
Potrefená Husa, jehož výsledkem byl naprostý úspěch a
několik otevřených restaurací. Pod záštitou restaurací
Ambiente se otevírá v roce 2000 i Pasracafé Tonino
Lamborghini a v roce 2001 pak pražskou restauraci Rudý
Baron.
Díky důmyslné cestě do Brazílie vznikla myšlenka otevřít v Praze
churraso restauraci, což se ve výsledku podařilo a Vy tak máte
možnost navštívit v Praze Restaurante Braisileiro, která
tedy taktéž patří do sítě restaurací Ambiente. Nemalým
úspěchem bylo rekonstruování a otevření patisserie Café
Savoy. Do sítě restaurací Ambiente patří ale mimojité také
Ristorante Pasta Fresca, Pizza Nuova a
Kavárna Pavilon.

Co můžete vyzkoušet v restauraci Ambiente?
V restauracích Ambiente můžete ochutnat například
labužnický zážitek v podobě malých tygřích krevet s česnekem a
olivovým olejem, servírované na rozpálené pánvi s krutony z česnekové
bagety, či jemné plátky svíčkoví podávané na olivovém oleji extra
Vergile Librandi s černými olivami s peckou a výborným parmezánem.
Tato luxusní restaurace Vám k potěšení z jídla připraví i těstoviny
z těch nejkvalitnějších a nejčerstvějších surovin. Zcela určitě si
pochutnáte třeba na domácím pestu z čerstvé bazalky, česneku a
piniových oříšků, podávané s parmezánem a sýrem pecorino.
Na své si v restauracích Ambiente přijdou i milovníci
steaků. Steaky jsou grilovány na lávovém grilu bez
přepalování tuků. Co je nejvíc důležité, je kvalita masa, za jehož
kvalitu Vám ručí nejen personál, ale i tisíce spokojených
zákazníků.
Gurmáni si mohou pochutnat na syrových plátcích hovězí svíčkové na
rozpálené pánvi s olivovým olejem, zeleným pepřem a rozmarýnem.
Můžeme si přiznat, už jen samotné názvy v nás vyvolávají naprostý
požitek.
Nakonec, po nádherném a smyslném prožitku z jídla můžete polechtat
své chuťové buňky dezertem.
Smlsnout si můžete na jemném krému s pravou vanilkou a malinovou omáčkou,
samotnými malinami, italskými piškoty a praženými mandlemi nebo na jemném
smetanovo-karamelovém krému s hořkou čokoládou a likérem Amaretto.
Samozřejmě nechybí ani populární a tolik oblíbené tiramisu nebo jiné
dezerty z mascarpone.

Lahodná vína v restauracích Ambiente
Co se týče výběru vín, i zde máte široký rozsah volby. Samozřejmě
si můžete objednat česká a moravská vína, pokud jste příznivci vín
silnějších, vyzkoušet můžete kalifornská, chillská, argentinská,
brazilská, jihoafrická či australská.
A co takhle rozveselit své chuťové pohárky oblíbenými víny
španělskými, italskými nebo francouzskými? Toto všechno i mnoho dalších
lákavých lahůdek můžete najít v restauracích
Ambiente.
Degustační menu v restauracích Ambiente?
V restauraci Ambiente „Restaurant Brasiliero“ můžete vyzkoušet jedinečnou degustační službu. Během večera Vám za určitý poplatek bude churasqueros ( profesí něco mezi číšníkem a kuchařem), servírovat maso do té doby, dokud neřeknete stop. Princip je následující. Churasqueros chodí mezi stoly a odkrajuje kousky šťavnatého a čerstvého masa ze špízu přímo na Váš talíř. Vy budete mít na stole kolečko se zelenou a červenou barvou. Pokud kolečkem otočíte tak, aby byla zelená barva vzhůru, churasqueros Vám bude kousky masa servírovat i nadále. Pokud však již nebudete moct, otočíte kolečko tak, aby nahoře byla barva červená, což znamená, že již si ochutnávat již nepřejete. Jestliže Vás spíše láká takovéto ochutnávání těstovin a pizz, i v tomto případě Vás restaurace Ambiente nezklame. V takovémto případě by Vás pak mohla oslovit restaurace Pizza Nuova, kde díky výtečnému degustačnímu menu ochutnáte nepřeberné množství předkrmů a nesčetný vývěr pizz i těstovin. Zajímají-li Vás ceny a nabídkové menu restaurací, můžete se informovat na webových stránkách restaurace.

„Zdroj“: www.ambi.cz
Nejnovější články

Letní trendy aneb jak se obléct na dovolené u moře
9. června 2022

Osvědčené dárky pro muže ke každé příležitosti
9. června 2022

Top 10 trendy věcí na léto 2022
2. června 2022


Jak se stylově obout na túru?
1. června 2022

Tipy na vstupní modely světla luxusních hodinek
26. května 2022